Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

O víkendu se uskutečnil tenisový turnaj Dobrá vůle

Už svůj 24. ročník má za sebou charitativní tenisový turnaj Dobrá vůle. Tentokrát se nesl ve znamení vzpomínek na loni zesnulého jednoho ze zakladatelů Jana Nádravského. V letošním roce se tak role organizátora chopil jeho syn Libor Nádravský  s druhým zakladatelem Petrem Mizerou.

Počasí nad tenisovými kurty českobudějovického LTC turnaji opět přálo. Stejně jako každý rok. Letošního ročníku se zúčastnilo celkem 48 hráčů. Zvítězili Karel Vala s Martinem Žižkou, když ve finále přehráli dvojici Josef Bruckmüller  a Karel Bartáček. První jmenovaný byl také nejstarším hráčem turnaje. Na dvorce nastoupil v úctyhodných 70 letech.

Po samotném turnaji se přešlo na očekávanou dražbu, o kterou byl velký zájem. Té se zúčastnili nejen hráči, ale také další rodinní příslušníci a známí. Největší boj byl o fotografii hokejových mistrů světa z roku 2010 s jejich vlastnoručními podpisy. Do dražby věnovali své osobní věci také hokejisté Aleš Kotalík, Zdeněk Kutlák nebo Václav Nedorost. Lidé si mohli pořídit například hokejky těchto skvělých sportovců.

Výtěžek této charitativní akce poputuje zejména k dětem ze speciální školy pro sluchově postižené děti, která sídlí na Mariánském náměstí v Českých Budějovicích.

Samotné děti se také přišly na turnaj podívat a aktivním účastníkům dokonce vyrobily dárkové předměty a medaile pro dvojice, které se umístily na předních místech. Pro ně bylo, kromě  pohoštění, připraveno jedno velké překvapení. Přímo pro ně vystoupil mistr světa v jojování.

„Turnaj jako celek se velmi povedl. Letos byl věnován jako vzpomínka jednomu ze zakladatelů, mému otci, a myslím si, že by byl s jeho průběhem a také výsledkem charitativní dražby spokojen. Určitě by si přál, abychom v nastolené tradici pokračovali dál,“ dodal jeden z pořadatelů Libor Nádravský.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky tenis, dražba, Martin Žižka, Aleš Kotalík, Zdeněk Kutlák, Václav Nedorost, Madeta Motor České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu se uskutečnil tenisový turnaj Dobrá vůle  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.