Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dospělým tenistům a dorostu LTC se nedařilo. Body sbírali starší a mladší žáci

Další zápasy mají za sebou tenisté a tenistky z LTC České Budějovice. Starším kategoriím se vůbec nedařilo. Prohráli dospělí i dorostenci. A to jak A-týmy, tak B-týmy. Přesně opačně se však dařilo starším a mladším žákům, kteří své soupeře zdolali.

Dospělý A-tým zajížděl na táborské kurty tamního „béčka“ a prvnímu celku tabulky podlehl 3:6. „Trošku mě mrzí, že soupeř proti nám postavil Jiřího Linhu, který je v Táboře od nás na hostování. Byli jsme domluveni se šéfem, že proti nám nebude hrát. Ale neovlivnil to pouze on. Vždyť jsme prohráli 3:6,“ nehledal výmluvy sportovní ředitel LTC České Budějovice Vladimír Mikeš.

Nedařilo se ani dospělé rezervě, která doma podlehla Třeboni 4:5. „Tahle prohra mě hodně mrzí. Po singlech jsme vedli 4:2, ale neuhráli jsme ani jednoho debla. To je velmi špatné a vůbec jsem to nečekal,“ hodnotil smutně Mikeš.

„Áčko“ dorostu prohrálo doma s Pískem 3:6 a dorostenecká rezerva padla v Milevsku 2:7. „Písek byl proti našemu áčku favorit, protože nám chyběla jedna z klíčových hráček, která dělá pravidelně body. Béčko bylo také favoritem a vítězství jsem neočekával,“ popsal Mikeš.

Starší žáci A zdolali na domácích kurtech Tábor B 6:3. „Pochválil bych celý tým. Všechno bylo v naprostém pořádku,“ byl spokojený Mikeš.

Úspěšný byl i B-tým, který zvítězil v Soběslavi 5:4, ačkoliv kvůli malému počtu hráčů prohrával 0:3. Stále tak nepoznal hořkost porážky. „Bylo to vyrovnané. Bohužel nám chyběla dvě děvčata. Jedna nemocná, druhá výron, ale přesto jsme zvítězili,“ konstatoval sportovní ředitel.

V kategorii mladšího žactva bylo „áčko“ českobudějovického LTC opět úspěšné a zvítězilo v Třeboni bez ztráty kytičky 9:0. „Áčko už nebude mít moc soupeře. Podruhé v řadě zvítězilo 9:0. Do konce soutěže už by nemělo prohrát,“ uzavřel Mikeš. Rezerva mladších žáků také zvítězila. Doma těsně porazila tenisty z Jindřichova Hradce 5:4.

Příští týden se soutěže smíšených družstev nehrají. Hrají se krajské přebory dospělých a staršího žactva.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky tenista, Vladimír Mikeš, České Budějovice, Jiří Linha, Třeboň, Písek, krajský přebor, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dospělým tenistům a dorostu LTC se nedařilo. Body sbírali starší a mladší žáci  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.