Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Českobudějovické LTC si o víkendu připsalo střídavé úspěchy

Další kolo smíšených družstev má za sebou českobudějovický tenisový klub LTC. Nastoupily opět všechny kategorie od dospělých až po mladší žactvo. Právě prohra mladšího žactva byla největším zklamáním víkendu, když kvůli této porážce nejspíše nepostoupí na mistrovství České republiky.

Dospělý divizní A-tým jel ke svým zápasům na Hlubokou a neuspěl. Prohrál 3:6. „Nebyly k dispozici naše nejlepší ženy. Ty jsou v zahraničí. Musely místo nich hrát dorostenky,“ dodal k souboji sportovní ředitel Vladimír Mikeš. Naopak B-týmu se dařilo, když na domácích kurtech porazil Jiskru Bechyni 5:4.

Prvnímu týmu dorostu se ale doma nedařilo. Se Strakonicemi padl po velké bitvě 4:5. „Je to škoda, mohli jsme vyhrát. Ale to je prostě tenis,“ dodal smutně Mikeš. Nedařilo se ani dorosteneckému „béčku“, které sehrálo své zápasy ve Strakonicích s tamější rezervou a prohrálo 3:6. V soubojích se Strakonicemi se tak budějckému LTC vůbec nevedlo.

A-tým staršího žactva doma deklasoval Jiskru Třeboň v poměru 8:1 a dařilo se i B-týmu, který zajížděl do Sezimova Ústí. Tam si českobudějovický klub připsal vítězství 7:2.

Mladší žáci A prohráli v Táboře 3:6, čímž si nejspíše zavřeli dveře na mistrovství České republiky. „Je to škoda, na republiku po tomto výsledku postoupí nejspíš Tábor. Byl to souboj o první a druhé a místo,“ poznamenal Mikeš.

Rezerva mladších žáků přivítala doma Pelhřimov B a Jihočeši zvítězili celkem jasně 7:2.

„Když bych to měl zhodnotit, tak mě nejvíce mrzí mladší žáci, kteří prohráli v Táboře. S ostatními výsledky jsme tak nějak počítali. Chtěl bych také poděkovat rodičům a kapitánům za to, že se postarali o děti a pomohli nám,“ shrnul na závěr sportovní ředitel.

Následující víkend se smíšené soutěže nehrají. Na kurtech LTC budou probíhat oblastní přebory mladšího žactva, kdy přijede krajská špička. Zápasy se hrají v sobotu, neděli a finálové duely jsou naplánované na pondělí.

Autoři

Štítky Česko, Vladimír Mikeš, Strakonice, Tábor, Bechyně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českobudějovické LTC si o víkendu připsalo střídavé úspěchy  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.