Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Začaly soutěže smíšených družstev. LTC TONSTAV-SERVICE České Budějovice má ve hře osm týmů

O minulém víkendu začaly na jihočeských kurtech soutěže tenisových smíšených družstev. Budějcké LTC má osm celků - dva dospělé, dva dorostenecké a stejný počet u starších i mladších žáků.

Divizní utkání se odehrála na domácích kurtech na Dlouhé louce. A-tým LTC se střetl s Pískem a jednalo se o jasnou záležitost. Domácí tým zvítězil 8:1. „Písek hodně omladil kádr. Byl to jasný zápas,“ dodal krátce sportovní ředitel Vladimír Mikeš.

Rezervní tým zajížděl na Hlubokou nad Vltavou, kde mu byla soupeřem také tamější rezerva. Úspěšnější byli hráči z Hluboké, kteří zvítězili 6:3. Nejlepším hráčem budějckého celku byl Petr Veselý. „Asi se čekalo, že prohrajeme. Nastoupili za nás loňští starší žáci a dorostenci. Přechod mezi kategoriemi je hodně těžký,“ hodnotil zápas Mikeš.

Dorostenecký A-tým mířil k favoritovi soutěže do Tábora. A střetnutí skončilo podle předpokladů. Táborští tenisté roli favorita potvrdili a zvítězili 7:2.

B-tým dorostu hrál na domácích kurtech s Pelhřimovem B a připsal si jasnou výhru v poměru 7:2. „Není co komentovat. Byli jsme jednoznačně lepší,“ shrnul Mikeš.

První tým starších žáků hrál v Písku, kde se jednalo o velmi vyrovnaný duel. Nakonec se radovali hráči z jihočeské metropole po vítězství 5:4. Zápas rozhodovaly až závěrečné čtyřhry.

Dařilo se i druhému týmu staršího žactva. Béčko Pelhřimova porazil jednoznačně 8:1.

Mladší žáci sehráli své zápasy na Hluboké, které nedali vůbec šanci a připsali si stejně jednoznačné vítězství 8:1. Béčko po velkém boji padlo v Písku 4:5.

„Chtěl bych poděkovat všem hráčům a rodičům. Myslím, že první kolo jsme zvládli dobře. Vše prakticky dopadlo podle toho, jak jsme očekávali,“ uzavřel Mikeš.

Další zápasy čekají na tenisty Českých Budějovic již tento víkend. A-tým dospělých jede na Hlubokou, B-tým se utká doma s Bechyní B. První tým dorostu čekají doma Strakonice a béčko naopak do Strakonic jede, kde se rovněž utká s rezervou. Áčko starších žáků přivítá na domácích kurtech Jiskru Třeboň a béčko míří do Sezimova Ústí. Mladší žactvo jede v neděli na LTC Tábor a druhý tým mladších žáků se doma střetne s Pelhřimovem B.

Autoři

Štítky soutěž, České Budějovice, Vladimír Mikeš, Písek, Hluboká nad Vltavou, Pelhřimov, Petr Veselý, Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začaly soutěže smíšených družstev. LTC TONSTAV-SERVICE České Budějovice má ve hře osm týmů  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.