Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sportovcům jižních Čech kraluje dvoumetrový Habr

To nejlepší, co mohou veškerá jihočeská sportoviště nabídnout, viděl v úterý večer budějcký Dům kultury Metropol při galavečeru oblíbené ankety Nejúspěšnější sportovec roku 2014 Jihočeského kraje. Hosté si během necelých dvou hodin jistě přišli na své.

Úvodní slovo obstaral hejtman Jiří Zimola, který převzal nad celou akcí záštitu. Svou vtipnou řečí pobavil nejednoho přítomného, ale především dojal legendu sportovní novinařiny Bohumila Ortmana, jenž pamatuje všech padesát ročníků soutěže. Nezapomněl mu za jeho vykonanou práci srdečně poděkovat.

Poté už ale na řadu přišlo samotné dekorování nejlepších. Kategorii Kolektiv ovládli volejbalisté VK Jihostroj České Budějovice, kteří se během uplynulé sezony stali mistry republiky a zajistili si další účast v Lize mistrů. Za nimi skončil ČEZ Cyklo Team Tábor, bronzovou pozici obsadili hráči SK Badminton Český Krumlov.

O zábavu se v průběhu vyhlašování staral nejenom zkušený moderátor Radek Šilhan, jemuž sem tam ulétla nepřesná informace, ale také zpěvačky Gabriela Goldová, Eva Matějovská nebo třeba artista Petr Šmaha.

Nechyběla ani kategorie Objev roku. Zde nikdy nejde o pořadí, a tak se ocenění dostalo kajakářce a kanoistce Anežce Paloudové z SK Vltava Český Krumlov, běžci na lyžích Samuelu Jiroušovi ze Ski klubu Šumava a fotbalistovi Mikuláši Jášovi z SK Dynamo České Budějovice.

Velké pocty se dostalo dvěma sportovním legendám Jihočeského kraje. Zvláštní cenu za celoživotní přínos sportu obdržel vynikající fotbalista, trenér a dlouholetý funkcionář Zdeněk Čadek. Do Síně slávy byl krátce nato uveden Antonín Procházka, bronzový volejbalista z olympijských her v Mexiku.

Ještě před poslední kategorií přišlo vyhlášení ankety čtenářů Českobudějovického deníku. Sportovní hvězdou roku se stal lídr ČEZ Motoru České Budějovice Josef Straka. Nejprestižnější kategorie jednotlivců přišla na řadu až v závěru. Jejím vítězem se stal kapitán Jihostroje Filip Habr, který již převzal za tým cenu v kategorii Kolektiv. „Není příjemné přebírat takovou cenu, když se trápíme,“ komentoval při prvním projevu na pódiu.

Jihočeský vládce sportovců se tak na vyvýšeném prostranství objevil ještě jednou. To už na obrazovkách běžely záběry jeho hry z různých utkání. Na dotazy moderátora hbitě reagoval a třeba poznamenal, že mu trvá hodně dlouho, aby byla vzájemná souhra se spoluhráči dokonalá. Pomáhá mu k tomu i budějcká dvojka mezi nahrávači Petr Zapletal. „Jsem hrozně rád, když mi poradí. Takové rady si možná kolikrát vážím víc než od trenéra, protože toho má hodně za sebou.“

Český reprezentant za sebou nechal druhého Jakuba Skálu z ČEZ Cyklo Team Tábor a třetího triatlonistu Františka Lindušku z Tri klubu Vajgar Jindřichův Hradec.

Povedený večer zakončila svým druhým vystoupením Gabriela Goldová. Nezbývá nic jiného než doufat, že rok 2015 bude pro jihočeské sportovce ještě úspěšnějším.

Jednotlivci

  1. Filip Habr (VK Jihostroj České Budějovice)
  2. Jakub Skála (ČEZ Cyklo Team Tábor)
  3. František Linduška (Tri klub Vajgar Jindřichův Hradec)
  4. Petr Pícha (T. J. Sokol České Budějovice)
  5. Antonín Haleš (SK Vltava Český Krumlov)
  6. Josef Straka (ČEZ Motor České Budějovice)
  7. Zdeněk Křížek (SK Dynamo České Budějovice)
  8. Jan Vastl (Česká spořitelna Specialized Junior MTB Team)
  9. Tomáš Novoveský (TJ KIN)
  10. Veronika Malá (Házená Sokol Písek)

Kolektiv

1. VK Jihostroj České Budějovice
2. ČEZ Cyklo Team Tábor
3. SK Badminton Český Krumlov

Objev roku

  • Anežka Paloudová
  • Samuel Jirouš
  • Mikuláš Jáša

Zvláštní cena (přínos sportu)

  • Zdeněk Čadek

Síň slávy

  • Antonín Procházka

Sportovní hvězda (anketa čtenářů Deníku)

  • Josef Straka (ČEZ Motor České Budějovice)

Štítky Nejúspěšnější sportovec roku 2014 Jihočeského kraje, sportovci, jižní Čechy, anketa, Filip Habr, Jihočeský kraj, Dům kultury Metropol, ČEZ, VK Jihostroj České Budějovice, Český Krumlov, Madeta Motor České Budějovice, Josef Straka, Gabriela Goldová, SK Dyn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sportovcům jižních Čech kraluje dvoumetrový Habr  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.