Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vozíčkáři i zdraví zdolají při závodě 150 kilometrů

Čtyřiadvacetihodinový závod dvojic vozíčkářů a lidí bez handicapu odstartuje tento pátek v Hluboké nad Vltavou. Účastníci při akci s názvem Generali Survival 2013 zdolají na kole, in-line bruslích, na lodích a plaváním zhruba 150 kilometrů.

„Cílem je umožnit oběma kategoriím změřit síly v několika průnikových disciplínách a dokázat tak, že handicap velmi často není problémem těla, ale nedostatkem vůle,“ uvedl pořadatel závodu Martin Pádivý.

Trať závodu, do něhož se mohou zájemci přihlásit, povede v přírodě kolem zámku v Hluboké nad Vltavou. Zároveň bude také prvním mistrovstvím České republiky vozíčkářů a sportovců bez handicapu.

Účastníci se vydají na start v pátek dvě hodiny před půlnocí. V následujících 24 hodinách je kromě už zmiňovaných disciplín čeká například lezení po stěně, golf, lukostřelba nebo zdolávání vysokých lanových překážek.

„Hlavní myšlenou je integrace paraplegiků do závodu nehandicapovaných,“ dodal Pádivý.

Zdroj: ČTK
Foto: Míra Rygl

Štítky Generali Survival 2013, speciální závod dvojic vozíčkářů a lidí bez handicapu, Hluboká nad Vltavou, Generali Česká pojišťovna, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vozíčkáři i zdraví zdolají při  závodě 150 kilometrů  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.