Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Tým Madety na šampionátu cyklokrosařů solidně

Se solidními výsledky se z Uničova vrátil do Budějc tým Madeta-Fitness/Specialized. Jeho jezdci Petr Dlask, Jan Nesvadba, Tomáš Medek a Tomáš Svoboda skončili na pátém, osmém, čtyřiadvacátém respektive na třicátém prvním místě.

Pro úplnost dodejme, že českobudějovický odchovanec Martin Zlámalík, v současnosti jezdící za tým KDL Trans Landbouwkredit, dojel desátý. Mistrovský závod vyhrál Zdeněk Štybar.

Šéf týmu Madeta-Fitness/Specialized Richard Faltus potvrzuje, že výsledky byly podle jeho očekávání: „Určitě jsem spokojený s tím, jak kluci dopadli.“ Na druhou stranu Dlask jen o jedno místo prohrál souboj o celkové prvenství v Toi-Toi cupu, což je dlouhodobá soutěž cyklokrosařů (dříve Český pohár). „I přesto, že Petr na to vítězství nedosáhl, já jeho kvality vidím a myslím, že odjel velmi dobrý závod,“ říká Richard Faltus, sám v nedávné době výborný silničář.

Dramatičnost závodu zajišťoval fakt, že v posledním pohárovém závodě mohl dosáhnout na celkové vítězství v Toi-Toi cupu kdokoli z trojice Dlask, Kyzivát a Kášek. Dlaskovi nakonec uteklo vítězství o dva body. „Je to určitě škoda, že to Petrovi uteklo, ale Kyzivát si to určitě také zaslouží. Petr na začátku sezony upadl, měl naražené koleno a pak ještě nějaké nachlazení, takže třikrát vůbec nestartoval. To byla hlavní příčina toho, že celý pohár nevyhrál,“ vypočítává důvody Richard Faltus.

Celkově vyhrál Kyzivát před Dlaskem, Němcem Pfingstenem, který se pohárových závodů v České republice pravidelně účastnil, táborským Káškem a Nesvadbou. Dlask a Nesvadba z budějckého týmu Madeta-Fitness/Specialized byli nominováni do reprezentačního výběru pro MS v belgickém Koksijde. „Kluci ještě pojedou dva závody Světového poháru a pak už je mistrovství světa,“ zmiňuje Faltus další program úspěšné dvojice.

Sám šéf týmu ale už kouká dál - k olympiádě. Jan Nesvadba má totiž reálnou šanci nominovat se do Londýna v závodě na horském kole. „Máme v týmu olympionika. Kdyby se dokázal na olympiádu dostat, byla by to pro tým velká reklama. Budu rád, když se mu to povede. Je to jeho i náš sportovní cíl, takže ho podpoříme, jak to půjde,“ uzavírá pohledem do budoucna ohlédnutí za mistrovstvím republiky v cyklokrosu šéf budějckého týmu Madeta-Fitness/Specialized Richard Faltus.

Foto: Jan Brychta

Štítky Petr Dlask, Madeta, Jan Nesvadba, Richard Faltus, Tomáš Svoboda, Tomáš Medek, České Budějovice, Uničov, olympijské hry, Zdeněk Štybar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tým Madety na šampionátu cyklokrosařů solidně  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.