Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Rugbistům začíná o tomto víkendu nabitá jarní sezona

Českobudějovičtí rugbisté vstupují v neděli zápasem s Plzní do jarní části své první soutěžní sezony. A ta bude nabitá, čeká je celkem devět zápasů.

„Dohráváme i dva odložené zápasy z podzimu, takže nás během deseti týdnů čeká devět zápasů, tedy v podstatě co týden, to zápas. Bude to náročné a musíme tedy doufat, že se nám budou vyhýbat zranění, abychom mohli odehrát všechny zápasy naplno,“ poznamenal předseda klubu Marek Jakubík.

Rugbyový klub vzniknul na podzim 2011 a po ročních přípravách se v sezoně 2012/2013 zapojil do třetí nejvyšší rugbyové soutěže Oblastní přebor Čech.

Loňský podzim RC České Budějovice odehrál tři oficiální zápasy. První domácí, kdy se rugby v září 2012 hrálo v Českých Budějovicích poprvé po takřka čtyřiceti letech, vyhrál proti Slavii B 25:22, s pražskou Iuridicou prohrál 32:17 a s Tatrou B ze Smíchova 65:0. Po podzimní části je RC České Budějovice na 5. místě sedmičlenné tabulky Oblastního přeboru Čech.

„Přes zimu jsme nezaháleli a věnovali se fyzické přípravě i procvičování herních návyků. Samozřejmě chceme vyhrávat, ale od první soutěžní sezony si realisticky příliš neslibujeme. Už to, že jako úplní nováčci zatím nejsme poslední, nás těší. Důležité jsou pro nás především získané zkušenosti a také si přejeme, aby rugby v Českých Budějovicích zakořenilo natrvalo. První jarní zápas na domácí půdě hrajeme v neděli 31. března a velmi rádi na našem domovském hřišti u Základní školy Vltava přivítáme všechny, které rugby zajímá a kteří nás přijdou podpořit,“ dodal Jakubík.

Tisková zpráva
Foto: Jan Pirgl, www.janpirgl.net

Štítky rugby, RC České Budějovice, jarní sezona, Plzeň, České Budějovice, ragby, Česko, podzim, Tatra Trucks

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rugbistům začíná o tomto víkendu nabitá jarní sezona  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.