Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Rallye Český Krumlov je za dveřmi, startuje už v pátek

Fanoušci automobilových soutěží se konečně dočkali. Po roce se na jihu Čech uskuteční další ročník jedné z nejvýznamnějších sportovních akcí v regionu. Rallye Český Krumlov začíná už zítra kolem oběda seznamovacími jízdami, závod startuje v pátek úderem 16. hodiny z krajské metropole.

Už sedm let je pro celkovou koncepci prestižní soutěže, každoročně navštěvovanou tisícovkami fanoušků rychlých kol, významnou lokalitou českobudějovické Výstaviště, kde se i letos nachází kromě servisní zóny také okruhová rychlostní zkouška namotaná mezi jednotlivými halami.

Soutěžní speciály tady budou závodit jak v pátek odpoledne, tak i v průběhu soboty. Rozsáhlé výstavní prostory navíc nabízí dostatek místa pro bohatý doprovodný program, v pavilonu Z se uskuteční v pátek ráno administrativní a technické přejímky.

Fanoušci se na trati čtrnácti rychlostních zkoušek využívajících zejména silničky v okolí Českého Krumlova, Kaplice a Lipna nad Vltavou opět můžou těšit na souboje těch nejlepších pilotů, kteří se pravidelně účastní Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally, a to včetně sedminásobného vítěze Rallye Český Krumlov Romana Kresty.

Přestože bývalý tovární jezdec Fordu v mistrovství světa pro letošní rok svůj program radikálně omezil, krumlovská soutěž je pro něj - jak sám uvedl - srdcovou záležitostí, kterou si nemůže nechat ujít. Roman Kresta se navíc stal tváří letošního 41. ročníku.

Na startu ani tentokrát nebude chybět celá řada závodních speciálů se starším rokem výroby bojujících o cenné vteřinky v rámci Mistrovství České republiky v rally historických automobilů.

Zájem startovat na oblíbené jihočeské soutěži nakonec projevilo celkem 82 posádek, z nichž téměř tři desítky se zúčastní právě čím dál tím prestižnějšího šampionátu historiků.

Nedílnou součástí doprovodného programu bude Rallye Legend Show, demonstrační jízda historických soutěžních vozidel po trati rychlostních zkoušek „velkého“ závodu, avšak bez měření času. Tyto speciály budou v pátek k vidění dvakrát na Výstavišti a při prvních průjezdech RZ Slavkov, Přídolí a Ján. V sobotu pak vyrazí dvakrát na Malonty a absolvují druhé průjezdy Kohoutu a Lipna.

Největší hvězdou ve startovní listině legend je bezpochyby italský rychlík Giandomenico Basso, českým fanouškům známý především z jeho startů v mistrovství Evropy a na zlínské Barum rally, jenž osedlá Lancii 037 ze stáje rallyeového šoumena, který se do Českého Krumlova vrací již poněkolikáté - Beppe Volta pojede s další famózní „037čkou“ (vystavenou už několik dní v přízemí Mercury centra).

Součástí doprovodného programu je rovněž závod vozidel s alternativním pohonem New Energies Rallye Český Krumlov a také souboje rádiem řízených elektrických modelů automobilů v měřítku 1:10.

Ještě předtím se však na Letním parketu Holkov uskuteční tradiční setkání jezdců a příznivců českokrumlovské soutěže. Na koňskou dráhu každoročně většina posádek přijíždí přímo ze středečních seznamovacích jízd, a tak příznivci rallyesportu se budou moci opět po roce od 19 hodin setkat se svými idoly při neformální události u zlatavého moku nebo něčeho dobrého k snědku.

Veškeré informace včetně kompletního programu, plánků diváckých míst a časů startů jednotlivých rychlostních zkoušek jsou uveřejněny na webu soutěže.

Foto: Jan Marek, Dalibor Benych a Josef Petrů

Štítky 41. Rallye Český Krumlov 2013, Výstaviště České Budějovice, Český Krumlov, rallye, soutěž, Česko, Roman Kresta, Ford Motor Company, Barum rallye, Giandomenico Basso, Jan Marek, Ondřej Petrů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rallye Český Krumlov je za dveřmi, startuje už v pátek  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.