Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Prestižní krumlovskou rallye vyhrál Václav Pech s mini

Jeden z nejstarších motoristických podniků u nás - 41. ročník Rallye Český Krumlov - je minulostí. Soutěž ovládla zkušená plzeňská posádka Václav Pech junior a Petr Uhel s vozem Mini John Cooper Works S2000 a po dlouhých deseti letech se zapsala do přehledu vítězů oblíbeného závodu.

Tradiční závody provázelo deštivé a velmi chladné počasí, přesto se u tratí sešlo několik tisíc diváků, pro které byly v letošním roce připraveny mimořádně přísné bezpečností opatření.

I když se to u spousty z nich nesetkalo s pochopením, rázné zpřísnění podmínek sledování rallye přineslo kýžené ovoce. V průběhu celé soutěže nemuseli pořadatelé řešit žádný vážnější problém s neposlušnými fanoušky, kteří sledovali závodní speciály ze zakázaného prostoru.

Stylem start - cíl ovládl Rallye Český Krumlov zkušený soutěžák z Plzně Václav Pech, který své mini dovezl do cíle s náskokem téměř minuty a čtvrt na Romana Krestu, sedminásobného vítěze a rekordmana krumlovské soutěže. Ten pilotoval Škodu Fabia Super 2000. Na bronzový stupínek vystoupal Jaromír Tarabus s další rychlou fabií z dílen týmu Kresta Racing.

Pech s Uhlem si vítězstvím připsali po Rallye Šumava již druhý triumf v řadě a s celkem bezpečným náskokem vedou průběžnou klasifikaci Mediasport mezinárodního mistroství České republiky v rally.

Nejrychlejší jihočeskou posádkou byli v Krumlově katovičtí manželé Jiří a Eva Trojanovi s Renaultem Clio R3 (17. absolutně), jen dvě příčky za nimi skončil Michal Kraml z Hluboké nad Vltavou, kterého ve Škodě Fabia R2 navigoval jeho bratr Marcel. Svého zástupce měla i krajská metropole, konkrétně 21. místo celkově a vítězství ve třídě 7 si připsal Budějčák Josef Koupal (Škoda Fabia).

V republikovém šampionátu historiků se s náročnou tratí čtrnácti rychlostních zkoušek nejlépe vypořádala posádka Subaru Legacy Jiří Kalista - Michal Šofr, druzí skončili Jan Krejča s Pavlem Šárkou (Škoda 130 LR) a výborné páté místo při své premiéře na domácí soutěži zaznamenal budějcký spolujezdec Jan Jinderle junior, který startoval s Pavlem Steinerem v Suzuki Swift GTi.

Foto: Jan Marek

41. Rallye Český Krumlov

Sobota, 25. května 2013, 11:00

41. Rallye Český Krumlov. Foto: Jan Marek
41. Rallye Český Krumlov. Foto: Jan Marek

Štítky 41. Rallye Český Krumlov 2013, rallye, Václav Pech, soutěž, Český Krumlov, Mini John Cooper Works S2000, Škoda Fabia, Roman Kresta, Rallye Šumava, Jaromír Tarabus, Jan Marek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prestižní krumlovskou rallye vyhrál Václav Pech s mini  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.