Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Na Vltavě se strhne mela! Ragbisty tu čeká první duel

Rugby Club České Budějovice zahájil na podzim roku 2012 oficiální soutěžní činnost v Oblastním přeboru Čech. Od letošní sezony je klub účastníkem II. ligy, do níž už vstoupil dvěma úvodními duely. Domácí mače bude hrát budějcký RC na Vltavě a vy můžete být u toho!

Dvě utkání ve druhé ragbyové nejvyšší soutěži v České republice už má českobudějovický tým za sebou, oba zápasy Jihočeši sehráli na půdě svých soupeřů s bilancí jedné výhry a jedné prohry.

Premiéra ve druhé lize se hráčům z jihočeské metropole povedla náramně, po bezbrankové poločasové remíze nakonec zvítězili na hřišti RC Sedlčany 19:7. Do hry se zapojilo i několik nováčků, pro které to byl úplně první zápas.

Druhý souboj svedl klub zpod Černé věže s béčkem pražské Slavie a tento ragbyový duel byl nakonec jednoznačnou záležitostí Pražanů, kteří utkání ovládli poměrem 64:7.

„Přes vysoký příděl je nutno pochválit celý tým. Kluci makali na sto procent celých osmdesát minut. Tvrdě skládali, ale bohužel se bránili jednomu útoku za druhým. Slavisté trestali každou chybičku a jasně dokázali, že budou favoritem naší skupiny II. ligy,“ hodnotil duel předseda klubu Petr Klíma, který nějaké ty výtky k výkonu přeci jen našel.

„Nedařila se nám hra s míčem, místo volného prostoru hráči hledali raději soupeře, do kterého by narazili. Když už při dlouhé fázi bránění přišel čas na nějaký útok, chyběla podpora. Ragby je týmový sport a největší aspekt hry, kde jsme zaostávali, byla sehranost,“ uvedl Klíma.

Další duel čeká Budějčáky již na svém place, a to v neděli od 14 hodin proti Rakovníku v areálu TJ Vltava.

Rugby Club hledá nové hráče

Českobudějovický tým připravil pro fanoušky a hráče podzimní nábor, který se uskuteční příští týden ve středu 16. října od 18 hodin na hřišti TJ Vltava.

Klub hledá muže, ale i ženy starší 15 let všech váhových i výškových kategorií. V ragby najde uplatnění opravdu každý, bez ohledu na tělesné proporce.

A co si vzít na náborový trénink s sebou? Tenisky či kopačky, starší triko, kraťasy nebo tepláky, vodu a nadšení. K disposici je šatna i sprchy.

Nábor do Rugby Clubu České Budějovice je trvalý a přijít můžete nakonec na kterýkoli z tréninků. Kontakty a více informací najdete na oficiálních webových stránkách klubu.

Foto: Jan Pirgl

Štítky Rugby Club České Budějovice, ragbisté, zápasy, TJ Vltava, České Budějovice, Vltava, Petr Klíma, Česko, Sedlčany, Černá věž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vltavě se strhne mela! Ragbisty tu čeká první duel  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.