Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jakub Smrž se po roce vrací ke značce Ducati

Třicetiletý ostřílený motocyklový závodník Jakub Smrž využije v příštím roce služeb britské stáje Millsport Racing Ducati. Rychlý Budějčák usedne ve dvanáctidílném seriálu British Superbike Championship 2014 do sedla stroje 1199 Panigale.

Millsport Racing Ducati je součástí zastoupení motocyklů Ducati Millsport v Severním Irsku a účastní se závodů od roku 2006. Příští sezona bude první, v níž tým z anglického Winchesteru okusí vrcholnou třídu. Letos dokázal zvítězit v kategorii Superstock britského šampionátu superbiků na tratích v Knockhillu a Oulton Parku.

„Pro nás je skvělou zprávou, že můžeme do našeho týmu přijmout jezdce Jakubových kvalit. Má mnoho zkušeností se stroji Ducati díky tomu, že šest let jezdil Mistrovství světa superbiků a letos navíc stačil poznat všechny britské tratě. Teď se vrací zpět na dvouválec, který dobře zná, což nám dává velkou důvěru v dosažení našeho cíle,“ uvedl manažer závodní stáje Patrick Murray.

V současné době Millsport Racing Ducati pracuje na zbývající části plánů pro rok 2014. „Účast v tomto mistrovství byla v naší dlouhodobé vizi od roku 2006, kdy jsme začali závodit. Proto je teď každý člen týmu velmi nadšený a nemůže se dočkat, až to celé vypukne,“ dodal týmový boss.

Také Kuba Smrž, jehož nejlepším výsledkem v této sezoně bylo šesté místo, se už na novou výzvu moc těší. „Jsem rád, že v roce 2014 pojedu za Millsport Racing, a že se znovu vracím ke značce Ducati. Během mé první sezony v britském mistrovství pro mě bylo obtížné poznat všechny nové tratě. Jsem si ale jist, že příští rok se o dost zlepším,“ věří rodák z jihočeské metropole.

S motocyklem Panigale sice Smrž ještě nikdy nezávodil, na dvouválci má však hodně najeto. „Těší mě, že mohu být znovu součástí této italské rodiny. Všichni víme, že BSB je těžký šampionát s mnoha rychlými jezdci a náročnými tratěmi, ale budeme intenzivně pracovat na tom, abychom se probojovali do čela. Doufám, že se nám podaří dostat naši Panigale až na vrchol!“ uzavírá odhodlaně jezdec, jehož budeme vídat s tradičním číslem 96.

Štítky Jakub Smrž, Millsport Racing Ducati, British Superbike Championship 2014, Ducati 1199 Panigale, nové angažmá, Ducati, motocykl, Mistrovství světa superbiků, Severní Irsko, Patrick Murray, Winchester

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jakub Smrž se po roce vrací ke značce Ducati  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.