Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hry bez hranic v Nákří ovládly ženy z Bavorovic

Sobotní Hry bez hranic v Nákří na Budějcku, které na zdejší návsi uspořádal místní svaz žen za podpory Jaderné elektrárny Temelín Skupiny ČEZ, zcela ovládl Velký spolek perfektních holek z Bavorovic. Ostré souboje v celkem osmi disciplínách sledovalo více než 200 diváků.

Stříbro si z Nákří odvezly Motočarodějky z Čejkovic. Bronz po tuhém boji uhájily až v samém závěru domácí Sexy Kilowattky, když jen těsně zdolaly ,bramborové‘ Dasenské Pralinky. O cenné body se všechny čtyři čtyřčlenné týmy rvaly až do samého závěru.

„Nebyly jsme poslední, ale z výsledku musíme vyvodit důsledky. Podcenily jsme přípravu, pokulhávala sehranost. Večer v naší hospůdce určitě dojde ke změnám v obsazení družstva pro následující hry, které se uskuteční příští rok v Bavorovicích, Čejkovicích nebo Dasném. Kdo bude organizátorem dalšího ročníku, se teprve rozhodne. A teď vážně. Jsme spokojené. Vyšlo počasí, všichni se bavili a to máme před sebou ještě večerní společné posezení s hudbou. Smysl her se nám znovu podařilo naplnit. Tím je vždy přátelské setkání se sousedy nejen z vlastní obce, ale i z okolí,“ uvedla kapitánka domácího týmu a předsedkyně Základní organizace Českého svazu žen v Nákří Radka Micková.

Členky soutěžních týmů pátraly po barevných kostkách důmyslně ukrytých v dětském pískovišti, předávaly si informace, hrály si na siamská dvojčata, lovily perly z návesního rybníku, pojídaly meloun, ale také rozstřelovaly atomy, soutěžily s požární technikou nebo připojovaly elektrický obvod. „Soutěž proběhla hladce. Neobjevily se žádné protesty. Kromě drobných odřenin nedošlo k žádným zraněním,“ konstatovala Iva Mikolášová, členka organizačního a pořadatelského výboru soutěže.

Na dodržování pravidel Her bez hranic v Nákří dohlížela jako hlavní rozhodčí vedoucí jihočeského střediska Českého svazu žen Alena Vránová. Ta současně velmi ocenila aktivity členek svazu ve všech čtyřech zúčastněných obcích. „Právě to je význam práce Českého svazu žen. Udržovat aktivity života v obcích, udržovat soudržnost mezi lidmi a podobně. V tom členky všech těchto čtyř základních organizací dělají velmi mnoho,“ připomněla Vránová.

Pod hlavičkou Oranžového roku proběhne každoročně okolo 500 akcí. Možnosti čerpání zdrojů v rámci Oranžového roku významně posílily samostatné aktivity jednotlivých spolků, sportovních klubů či kulturních a dalších organizací. „Toto je jedna z akcí, do nichž se zapojují mladí i starší bez rozdílu. Je to ukázkový příklad aktivit, které jako dobrý soused rádi podporujeme, protože jsou přínosné jak pro obce v našem okolí, tak nepřímo i pro nás,“ řekl vedoucí útvaru vnějších a vnitřních vztahů Jaderné elektrárny Temelín skupiny ČEZ Petr Šuleř.

Podle starosty Nákří Pavla Božovského se různých kulturních, sportovních a společenských akcí konají v obci více než dvě desítky. „Skupina ČEZ je dlouhodobě naším partnerem, mimo jiné v rámci projektu Oranžový rok. Pouze z obecního rozpočtu, bez prostředků získaných z těchto zdrojů, bychom si tak pestrou paletu akcí rozhodně nemohli dovolit financovat,“ poznamenal starosta.

Tisková zpráva
Foto: Lenka Pokorná

Štítky Hry bez hranic, Nákří, Bavorovice, ženy, ČEZ, Velký spolek perfektních holek, Český svaz žen, Jaderná elektrárna Temelín, Alena Vránová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hry bez hranic v Nákří ovládly ženy z Bavorovic  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.