Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hellboys potvrzují roli favorita, Blades porazili 50:12

Odvetný zápas amerického fotbalu proti Blades Ústí nad Labem sehráli Budweis Hellboys ve stejném duchu jako utkání na soupeřově hřišti – s herní převahou, ofenzivně laděnou taktikou a poměrně poklidnou, pozitivně naladěnou morálkou.

Nedělní zápas na Sokolském ostrově nebyl pro hráče ničím příjemným. Do začátku zápasu silně pršelo, hřiště bylo podmáčené a drobný déšť komplikovat hru ještě po celou první polovinu. Trávník i míč díky tomu klouzaly a na herních dovednostech obou týmů to bylo znát.

„Passová hra (tedy volba rozehrávky, při které quaterback míč hodí hráči daleko do hřiště – pozn. autora) je obtížná na týmovou kooperaci sama o sobě. Pokud je míč mokrý, stává se mnohdy navíc velmi těžce chytatelný,“ popisuje nevýhody hrající kouč Hellboys Petr Soumar a dodává: „No a do toho nad každým neustále visí hrozba, že na mokrém trávníku podklouzne a přivodí si nepěkné zranění...“

Přesto byl nakonec k vidění celkem atraktivní zápas, při kterém se hojně skórovalo. Konečný stav se nakonec vyšplhal na 50:12 pro Budweis Hellboys.

Ústečtí Blades přesto jako nováčci prokázali, že i na soupeřově hřišti umějí zahrát poměrně pěknou hru a s podporou hlasitého diváckého doprovodu dokázali dvakrát překonat českobudějovickou obranu. Oproti prvnímu vzájemnému duelu bylo znát, že s každým dalším zápasem získávají nové zkušenosti a sehrávají se v tým nadšených nováčků, kteří mají radost ze hry.

Budweis Hellboys na hřišti působili jistě a zkušeně. Ačkoliv jihočeskému mužstvu chybí v současné době několik zraněných klíčových hráčů, včetně prvního quaterbacka Tomáše Vintra, několikaletá zkušenost s americkým fotbalem je znát na taktické sehranosti.

Postup do finále je jistý, ale o vítězství bude třeba bojovat

V tomto zápase tak Hellboys jen potvrdili roli favorita B ligy a míří do červencového finále, které se odehraje na Sokolském ostrově s týmem Znojmo Knights, který v minulých zápasech budějovičtí Pekelníci dvakrát porazili. Nejprve na znojemském stadionu 2:21 a doma pak 26:12.

To ale ještě nic neznamená, pravidla České asociace amerického fotbalu dávají šanci oběma finálovým soupeřům, jak popisuje Petr Soumar: „Vítězem ligy se stane vítěz finálového souboje. To, že jsme zůstali neporaženi v základní části, nic neznamená. Znojmo se o vítězství bude hodně prát. V minulých letech mělo ve vzájemných zápasech navrch.“

Finálový zápas, který se bude hrát v neděli 1. července od 14 hodin, tak slibuje pro diváky strhující podívanou. Oběma týmům půjde o všechno.

Napsala Michaela Votavová, Budweis Hellboys

Štítky americký fotbal, Ústí nad Labem, finále, Znojmo Knights, Tomáš Vintr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hellboys potvrzují roli favorita, Blades porazili 50:12  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.