Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Golf Klub České Budějovice otevřel další část veřejného golfového areálu na Švábově Hrádku

Golf Klub České Budějovice dokončil další etapu budování golfového areálu v lokalitě Švábův Hrádek v Českých Budějovicích. Golf Klub investoval od roku 2005 do budování hřiště devět milionů korun ze soukromých zdrojů, řekl ve středu předseda provozující organizace Ladislav Marek.

Slavnostního otevření nové části areálu, která se nachází na více než 5500 metrech čtverečních rekultivované skládky, se zúčastnilo takřka 200 návštěvníků. V průběhu úterního odpoledne odpálili přibližně 7800 golfových míčků.

„Golfový areál na Švábově Hrádku leží v bezprostřední blízkosti centra krajského města. Neformální golfové prostředí představuje tento sport široké skupině občanů našeho krajského města a počet návštěvníků roste rychlým tempem. Fakt, že veškeré investice do tohoto projektu jsou uskutečněny ze soukromých zdrojů členů klubu, svědčí o jejich zapálení pro golfový sport i o přesvědčení, že golf do centra krajského města patří,“ uvedl Ladislav Marek.

Projekt na Švábově Hrádku odstartoval podpisem smlouvy o dlouhodobém pronájmu pozemků města České Budějovice pro vybudování golfového hřiště. Oživení lokality přispívá k omezování vzniku černých skládek a také šetří veřejné prostředky, neboť starost o údržbu zeleně rekultivované skládky přebralo občanské sdružení Golf Klub České Budějovice. Důležitým efektem je také vyplnění volného času řady dětí z nedalekého sídliště Máj, které mohou využít ve stanovených časech služby golfového areálu i trenéra zdarma.

„O vhodném umístění golfu v centru města svědčí také rostoucí návštěvnost golfového areálu. Zatímco v roce 2009 navštívilo první část hřiště pro trénink odpalů necelých 800 návštěvníků, v roce 2010 to bylo již 1 707 návštěvníků. V letošním roce překročí počet návštěvníků s největší pravděpodobností hranici 3000 lidí,“ doplnil Ladislav Marek.

Velkým překvapením je podle něj také zájem studentů Jihočeské univerzity, jejíž koleje stojí v těsném sousedství budovaného veřejného golfu.

Autor: Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky golf, České Budějovice, Švábův Hrádek, Ladislav Marek, krajské město, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Mediafax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezedný Frank

Já v plné kráse :-)

Středa, 28. září 2011, 12:37Odpovědět

Golf Klub České Budějovice otevřel další část veřejného golfového areálu na Švábově Hrádku  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.