Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Extrémní překážkový běh Army run poprvé v Čechách

Army run se blíží! Fenomén, který si ve světě získává obrovskou pozornost příznivců nevšedních sportů, přitahuje překvapivě velkou pozornost fanoušků vojenství a neobvyklých sportovních zážitků také v České republice. Pořadatelé aktuálně hlásí téměř 90 procent naplněné kapacity závodu.

Army run je extrémní překážkový běh, při kterém si účastníci můžou sáhnout až na dno svých fyzických sil. Historicky první ročník českého závodu Army run, při kterém si můžete otestovat své tělesné limity, proběhne v sobotu 23. srpna v Černé v Pošumaví na Českokrumlovsku.

Závod, který se uskuteční pod patronátem Ministerstva obrany ČR a Ministerstva vnitra ČR, se uskuteční v jinak veřejnosti nepřístupných atraktivních lokalitách zdejšího vojenského prostoru Boletice.

Účastníky čekají dvě trasy: kondiční sportovci dají přednost trase Civil 10 km, milovníci extrémů potom trase Army 16 km s náročnými překážkami, které navrhli bývalí profesionální vojáci Armády ČR.

„Máme za sebou několik zahraničních misí na Balkáně i středním východě. Většinu kariéry jsme prožili ve 4. brigádě rychlého nasazení u průzkumných, výsadkových a mechanizovaných jednotek. Absolvovali jsme množství zahraničních kurzů v U.S. Army i kurzy evropských aliančních partnerů. Na závěr kariéry jsme se sešli na útvaru speciálních operací SOG,“ představují se odborní konzultanti závodu Pavel Zendulka a Ivan Novák ze společnosti Armed, která je oficiálním partnerem akce.

„S překážkovými drahami máme osobní zkušenosti. Cvičili jsme na klasické překážkové dráze z dob ČSLA, moderní překážkovce dle standardu NATO, nebo třeba na britské dráze v rámci mezinárodní armádní soutěže. Věříme, že Armed může, jako konzultant překážek závodu Army run, předat své (často bolestně nabyté) zkušenosti a přispět k atraktivitě tohoto nového závodu,“ dodávají.

Army run není zábavou jen pro nadšence do vojenství, obdobných běhů se v cizině účastní tisíce lidí, kteří si chtějí otestovat svou kondici pod odborným dohledem, a dokonce i celé rodiny, pro které jsou tyto závody originálním zážitkovým víkendem. V současné době je přihlášeno již přes 1100 závodníků.

Vzpomínka na Jana Klozeho

Pořadatelé Army runu ve spolupráci se spolkem Vlčí máky, který pomáhá válečným veteránům, podpoří konáním akce rodinu desátníka Jana Klozeho, odstřelovače 43. výsadkového praporu, který tragicky zahynul v roce 2013 při výkonu služby. Za každého registrovaného účastníka Army run dají pořadatelé částku 25 Kč na jeho malou dceru Lauru, která se po ztrátě tatínka ocitla v tíživé finanční situaci. Na Jana Klozeho na Army run závodem zavzpomínají také chrudimští výsadkáři, kteří utvoří čtyři neohrožené týmy.

Závod i zábava

Army run zpestří přehlídka amerických armádních vozidel klubu 3. armády Plzeň, které v sobotu 23. srpna projedou konvojem Černou v Pošumaví a vozidla budou následně vystavena v prostorách startu závodu.

Pořadatelé připravili pro všechny účastníky závodu a jejich doprovod celovíkendový program (lanový park, paintball, turnaj v beachvolejbalu o ceny, fotbal na umělém hřišti, soutěž ve shybech o ceny) a na večer hudební festival Lipno Fest s kapelami Prago Union, Houpací koně a Megaphone na oblíbené písečné pláži Windy Point s barmanskou show.

V okolí jsou pro účastníky závodu připraveny také dostatečné ubytovací kapacity (Hotely, kempy, stanové městečko v prostorách závodu a další). Army run nabízí celovíkendové vyžití, ať již přijedete sami, s rodinou nebo partou kamarádů.

Start a cíl závodu je v Černé v Pošumaví, zúčastnit se jej můžete sólo, nebo v týmu. Nečekejte žádnou víkendovou procházku po šumavské přírodě, ale překonávání náročných překážek, tvrdý boj se svými možnostmi a především vzrušení z originálního sportovního zážitku.

Poměříte své síly se špičkovými profesionály se zkušenostmi z reálných bojových operací. Čas vám pořadatelé sice změří, ale výsledky se vyhlašovat nebudou: vítězem bude každý, kdo běh dokončí!

Soutěž o vstupenky do závodu

Poslední sada vstupenek je v prodeji za 890 Kč (součástí je pití, jídlo, foto a videodokumentace ze závodu a neodmyslitelná vojenská psí známka). Vojáci, policisté, hasiči, váleční veteráni, studenti, týmy o alespoň třech běžcích a další mají nárok na zlevněnou vstupenku.

Pořadatelé věnují čtenářům Budějcké Drbny, kteří se budou chtít Army runu zúčastnit, dvě vstupenky. Prostřednictvím následujícího formuláře zodpovězte otázku a počkejte do sobotního večera, zda budete vylosováni. Možnost registrovat se je už pouze do konce tohoto týdne!

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

SOUTĚŽ SKONČILA

Trasy Army runu měří 10 a 16 kilometrů. Správně je tedy možnost A.

Volnou vstupenku znamenající možnost registrace do závodu zdarma získávají čtenáři Martin Hajíček a Eliška Zbořilová. Blahopřejeme!

Tisková zpráva
www.armyrun.cz

Štítky Army Run, Černá v Pošumaví, vojenský prostor Boletice, extrémní překážkový běh, Česko, soutěž, vstupenka, černá, Pošumaví, Ministerstvo obrany České republiky, Ministerstvo vnitra České republiky, NATO, Armáda České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Extrémní překážkový běh Army run poprvé v Čechách  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.