Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Budweis Hellboys Rytíře ze Znojma na jejich hřišti smetli

Budějovičtí Pekelníci si na další zápas amerického fotbalu ve skupině B příliš nevěřili, souboj se znojemskými Rytíři přesto odehráli s vynikajícím vítězným výsledkem. Znojmo Knights propadli českobudějovickému peklu o tři touchdowny.

Budějovický tým amerického fotbalu nastupoval do sobotního zápasu s vědomím nejen toho, že Znojmo Knights je velmi dobrý soupeř a že prozatím se ve vzájemných zápasech Budějovickým příliš nedařilo, ale také s vědomím toho, že na hřišti se to bude muset zvládnout bez čtyř zraněných hráčů, včetně quaterbacka, nejdůležitějšího hráče útočné formace. Ten si přivezl ze zápasu v Ústí nad Labem z minulého týdne zlomenou ruku a do konce sezony již nenastoupí.

Hrající trenér týmu, který v Ústí nad Labem za zraněného quaterbacka zaskakoval, byl minulý týden taktéž zraněn, pro zápas ve Znojmě se tak musel aktivní úlohy na hřišti vzdát. Hellboys tak v jediném týdnu museli najít vhodnou náhradu a sehrát se v útočné formaci tak, aby zápas zvládli po taktické stránce odehrát.

Roli quaterbacka tak na sebe vzal Jan Klokočka. Zpočátku zápasu sice na útoku Hellboys byla znát určitá nesehranost, do konce utkání se ale skvěle stmelili a dokázali znojemským Knights nasázet tři touchdowny.

Znojmo Knights – Budweis Hellboys 2:21

Divácky zajímavý zápas zpočátku působil vyrovnaně, v první čtvrtině Hellboys skórovali jednou, Knights poté odpověděli ziskem dvou bodů ze safety. To ale z jejich strany byly body poslední.

„Obrana Hellboys totiž na hřišti v Jevišovicích, po vydatném dešti a na umělém trávníku, na kterém chlapi nejsou zvyklí hrát, předvedla opravdu vynikající práci,“ chválí trenér Petr Soumar. „Zatímco náš útok se vždycky dostal přes hřiště poměrně rychle, útok znojemských postupoval velmi pomalu. Získávání downů bylo pro Knights obtížné, naše defense line je nechtěla pustit ani o kus dál, mnohdy je dokonce zatlačila o pár kroků zpět.“

Slova trenéra nejlépe dokresluje situace, kdy se znojemští Knights za stavu 2:6 dostali na jeden jediný yard od end zone. Obranná formace Hellboys je ale přes čáru ani na několikátý pokus nepustila, Knights přišli o míč a nakonec, i přes další možné šance, se ke skórování již do konce zápasu nedostali.

„Popravdě, takový výsledek jsme ani nečekali. Obrana byla naprosto perfektní, v podstatě jsem jim neměl, až na pár drobností, co vytknout. Jasně, útočná formace také odvedla pěkný kus práce – velmi dobře se zvládla v krátkém čase sehrát a skórovat. Bez obranných akcí, jaké kluci předvedli, bychom ale nevyhráli. Znojmo útočit umí, už několikrát nás Knights dokázali porazit. Dneska ale naše obrana excelovala,“ uvedl kouč Petr Soumar.

Další zápasy Budweis Hellboys již doma

České Budějovice tak mají nakročeno k dobrému umístění v B lize. Výsledek je o to příznivější, že další dva odvetné zápasy, s Ústí nad Labem Blades i Znojmo Knights, se hraje na domácím hřišti na Sokolském ostrově. Za podpory diváků i ´pekelnických´ roztleskávaček bude motivace ke skórování ještě o něco silnější než při zápasech na hřištích soupeřů.

Pro oba týmy bude zápas velmi důležitý s ohledem na konečné umístění na prvních dvou příčkách ligy B. V rámci sedmičkového fotbalu jde o střet doposud dvou nejlepších týmů B ligy.

Nejbližší zápasy na domácím hřišti – Sokolský ostrov
  • 27. května, 14 hodin - Budweis Hellboys vs. Znojmo Knights
  • 10. června, 14 hodin - Budweis Hellboys vs. Ústí nad Labem Blades

Silové souboje, taktická hra, týmový duch, osobní vítězství, rivalita týmů, férová hra. Roztleskávačky, krytá tribuna, občerstvení, vstupné dobrovolné. To je americký fotbal v Českých Budějovicích. Pořádný sport pro pořádné chlapy!

Napsala Michaela Votavová

Štítky Znojmo, Znojmo Knights, americký fotbal, rytíř, Ústí nad Labem, trenér, České Budějovice, Jan Klokočka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezedný Frank

Já to jednou taky začnu hrát :-)

Úterý, 15. května 2012, 13:43Odpovědět

Budweis Hellboys Rytíře ze Znojma na jejich hřišti smetli  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.