Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Budějčtí američtí fotbalisté mistry České ligy B

Americký fotbal v Českých Budějovicích dosáhl v neděli na rozpáleném Sokolském ostrově vytouženého úspěchu. Nový držitel ligového titulu v „sedmičkovém“ fotbale Budweis Hellyboys porazil Znojmo Knights 20:10 a zůstal tak po celou sezonu neporažený.

Americký fotbal se sice v Českých Budějovicích hraje již několikátý rok, ale nedělní úspěch je historicky nejdůležitějším bodem kariéry většiny kluků z Hellboys. Po velmi úspěšné základní části, kdy si budějovičtí Hellboys poradili se všemi týmy, které při cestě za zlatem potkali, nastoupili do finálového zápasu s poměrně velkým sebevědomím. Na sokolském hřišti se postavili proti znojemským Rytířům, které v základní části přehráli 2:21 ve Znojmě a 26:12 na domácím hřišti.

Znojmo se na začátku nechtělo nechat uchvátit budějovickým peklem – ani první touchdown v půldruhé minutě zápasu, pro který doběhl Zdeněk Čech, korunovaný navíc dvoubodovým potvrzením, ani zničující vedro je neodradilo od pěkných akcí. Knights tentokrát přijeli velmi dobře sehraní, s možností a s ní spojeným odhodláním, i přes neúspěch v základní části, přehrát ve finále České Budějovice a odvézt si ligové vítězství do Znojma.

První půle zápasu tak byla velmi vyrovnaná, což se potvrdilo v 7. minutě – Znojemští vyrovnali na 8:8, když na desetiyardové vzdálenosti budějovické obraně utekl Jiří Šmahaj. O pár minut později skórovali díky povedenému safety a dostali se tak do vedení. Boj o to, kdo se půjde v polovině zápasu osvěžit s větší radostí, byl urputný, pro diváky atraktivní. Minutu před koncem nakonec zvládli Hellboys ještě díky Filipu Bakotovi otočit a z hřiště týmy odcházely za stavu 14:10 pro domácí. 

Druhá polovina zápasu přinesla mnoho zajímavých akcí, ale odhodlání obou útoků brzdila skvělá obrana na obou stranách. Diváci tak mohli vidět už jen jediný touchdown, a to v podání Jana Klokočky. Konečné skóre 20:10 tak potvrdilo herní převahu Budweis Hellboys.

„Kluci dneska hráli neskutečně. První polovina zápasu byla trochu nejistá, týmu Knights šlo o všechno, tak hráli jako o život. Na naší straně byla znát trochu laxnost, ale od půlky zápasu jsme ukázali, že máme navrch,“ chválil si výsledek Petr Soumar, hrající trenér budějovických Hellboys, kteří tak uzavřeli sezonu a ke konci prázdnin začnou s tréninkem na celorepublikové turnaje.

Výsledky posledních zápasů

1. července 2012 Budweis Hellboys vs. Znojmo Knights 20:10 (finále ligy B)
10. června 2012 Budweis Hellboys vs. Ústí nad Labem Blades 52:12
27. května 2012 Budweis Hellboys vs. Znojmo Knights 26:12
12. května 2012 Znojmo Knights vs. Budweis Hellboys 2:21
5. května 2012 Ústí nad Labem Blades vs. Budweis Hellboys 6:49

Napsala Michaela Votavová, Budweis Hellyboys

Štítky Znojmo Knights, České Budějovice, finále, Znojmo, Zdeněk Čech, Ústí nad Labem, Jan Klokočka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějčtí američtí fotbalisté mistry České ligy B  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.