Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Budějcký RC Team by se rád rozrostl o další mladé jezdce

RC Team České Budějovice tvoří dvanáct chlapců a chlapů ve věku od 10 do 50 let, kteří propadli kouzlu dálkového ovládání, rychlých reakcí a ladičského umění. Provozují elektromotorem poháněné modely aut v měřítcích 1/28 a 1/10.

Zatímco menší modely si vystačí s větší místností v domě, pro měřítko 1/10 už je třeba prostor o rozměrech minimálně 15 x 20 metrů.

Samostatnou kapitolou jsou expediční auta, která jezdí pomalu, zato ale v komplikovaném terénu a hodí se tak například pro příjemnou procházku lesem při současném zdolávání přírodních překážek.

Fascinující kategorií jsou formule, které stejně jako originály, mají poháněné zadní kola a jsou proto náročné na jezdecké dovednosti. Při závodě formule tvoří známý „vláček“, kdy se pro předjetí čeká na chybu soupeře, protože auta jsou podobně rychlá. Takové ovládání modelu je adrenalinovým zážitkem vyžadující od jezdce maximální soustředění.

„Protože pořízení a provoz takového modelu formule je finančně nejdostupnější, naše skupina se početně rozrůstá. Každému členovi v začátcích pomáháme, pomůžeme vybrat a obstarat nejvýhodnější výbavu a pak i auto správně nastavit. Všem novým zájemcům jsou dveře otevřené. Spojit se s námi se mohou na telefonních číslech 777 929 260 (Míra) nebo 775 942 297 (Tom),“ řekl Drbně člen týmu Libor Prchal.

V současnosti tým využívá každou neděli odpoledne rekreační středisko Barborka v Hluboké nad Vltavou. Také skupinově vyjíždí na závody, které dodávají zápal pro další společné akce.

„Hledáme další prostory pro závody přímo v Českých Budějovicích, abychom se mohli dále rozrůstat hlavně o mladé jezdce - kluky, pro které je obtížné dojíždět mimo město. A protože většina z nás má také vlastní dorost, sejdou se vždy děti podobného zájmu. S podporou dospělých tak získají děti hodnotnou a smysluplnou zábavu, která nekončí ježděním, ale pokračuje i doma laděním auta a přípravou na příští závodění,“ doplnil Libor Prchal

Modely jsou velice tiché, a proto není žádný problém pro jejich závodění využít například plochy u obchodních center nebo u škol.

Formule mají barevně pestré karosérie, jsou kopiemi závodních monopostů a pohled na jejich jízdu ve větším počtu modelů je velmi atraktivní podívanou. Postavení trati a později její složení přitom trvá jen několik minut.

Napsal Libor Prchal

Štítky RC Team, České Budějovice, modely, auta, formule, Formule 1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcký RC Team by se rád rozrostl o další mladé jezdce  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.