Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihočeští hasiči dovezli z mistrovství HZS ČR v disciplínách TFA medaile

Na hranu svých fyzických možností se nejspíš sáhli mnozí hasiči na VII. Mistrovství ČR profesionálních hasičů v disciplínách TFA, které se konalo 5. září v Ostravě. Na akci nechyběli ani borci z jižních Čech, kteří svůj kraj skvěle reprezentovali.

„Osm desítek hasičů z celé České republiky absolvovalo v Dolní oblasti Vítkovic několik fyzicky náročných disciplín, které vyvrcholily výstupem do 341 schodu pece Bolt Tower. Borci vysilující trať s hasičskými překážkami museli splnit v zásahovém obleku, obuvi, přilbě a včetně tlakové láhve na zádech,“ popsala mluvčí HZS Jihočeského kraje Vendula Matějů.

Z jižních Čech do Ostravy vyrazili: Jaroslav Poukar (Jindřichův Hradec), David Kubiš, Petr Benda a Michal Brousil (Písek) a Lukáš Houdek a Jiří Dvořák (Tábor).

„Největšího úspěchu dosáhnul David Kubiš, který v celkovém pořadí bez rozdílu věku skončil druhý, a to s časem 7:14,8 minuty. Tento výborný čas mu pak zajistil pohodlné vítězství a mistrovský titul v kategorii B (35 – 44 let). V kategorii B paktěsně pod stupni vítězů skončil o pouhých šest vteřin další Jihočech Jiří Dvořák.“

V kategorii A vybojoval Lukáš Houdek bronzovou medaili, Petr Benda a Jaroslav Poukar skončili ve svých kategoriích na 9. místech, Michal Brousil na 24. místě.

„Úžasné výkony čtveřice Kubiš, Dvořák, Houdek a Poukar pak v celkovém součtu znamenaly zlaté medaile v kategorii družstev! Jihočeši tak svými výsledky prokázali, že jsou v disciplínách TFA republikovou špičkou,“ zmínila Vendula Matějů.

Štítky hasiči, medaile, tfa, Hasičský záchranný sbor, Jihočeský kraj, Česko, Ostrava, Lukáš Houdek, Jiří Dvořák, Petr Benda, Dolní oblast Vítkovice, Bolt Tower, Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští hasiči dovezli z mistrovství HZS ČR v disciplínách TFA medaile  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.