Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Budějcká střelkyně Foistová je dvojnásobnou mistryní Evropy

Českobudějovičtí sportovci sbírají nejen po republice, ale také po Evropě spoustu úspěchů. Další do party úspěšných sportovců je Nikola Foistová, která se na ME ve sportovní střelbě v Mariboru stala dvojnásobnou juniorskou mistryní Evropy.

Foistové je 17 let a je studentkou SOŠ veterinární, mechanizační a zahradnické. Na konci července odjela do slovinského Mariboru na ME ve sportovní střelbě a svou disciplínu na 60 ran vleže ovládla. Získala dokonce dvě zlaté v jeden jediný den - individuální i týmovou.

„Na střelnici byl hrozný vítr a já musela čekat, než foukne ten ‚můj‘. Navíc bylo hrozné horko. Asi čtyřicet stupňů,“ popsala podmínky na střelnici Foistová.

Před závodem věřila, ale že to bude zlatá medaile, v to možná ani sama nedoufala. „Říkala jsem si, že by to nemuselo být špatné, ale pak mi vůbec nevyšel trénink. Jsem ráda, že to dopadlo takhle,“ mluvila o svých pocitech mistryně Evropy.

Jihočeská sportovkyně za sebou nechala dalších 43 soupeřek. Úspěch českých barev podtrhla ještě na druhém místě Sabina Thurnwaldová. Ta si na své konto připsala 617,5 bodu, zatímco vítězka Foistová 621,2 bodu.

Druhou zlatou medaili získala Foistová s reprezentací České republiky. Rozhodli o tom výsledky tří závodnic z individuálního závodu. A Češky ve složení Foistová, Thurnwaldová a Kolaříková byly nejlepší. Připsaly si 1850,3 bodu. Druhá Francie 1842,1 bodu.

Tímto závodem skončila sezona ve sportovní malorážce a začíná příprava na nominaci na ME v Maďarsku ve vzduchové pušce.

Napsal Aleš Skok

Štítky Evropa, Maribor, Francie, Česko, Maďarsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcká střelkyně Foistová je dvojnásobnou mistryní Evropy  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.