Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

O Neplachovský hrneček se utkají aktivní i rekreační sportovci

Děti a dospělí se v celkem čtyřech věkových kategoriích utkají v pátek 10. července v běhu pro nejmenší i „profíky“ o Neplachovský hrneček. Závod, který v rámci Oranžového roku finančně podpořila Jaderná elektrárna Temelín Skupiny ČEZ, odstartuje v 18 hodin před hospodou v Neplachově na Českobudějovicku. Jako první vyrazí na trať nejmladší kategorie děti do tří let.

Na startu třetího ročníku soutěže očekávají organizátoři přibližně padesátku běžců. „Závod se stal již známým v regionu a je zveřejněn na stránkách Jihočeského běžeckého poháru. Loni jsme zde registrovali účastníky nejen z jižních Čech, ale například i z Prahy. Jezdí k nám také žáci sportovních škol z Českých Budějovic,“ uvedl starosta Neplachova Luboš Zasadil.

Závod je, jak už bylo zmíněno, rozdělen do celkem čtyř kategorií. Děti do tří let poběží trať v délce 50 metrů, předškoláci 100 metrů, školáci do 5. třídy včetně 300 metrů, „profíky“, čili ostatní, pak čeká náročných deset kilometrů terénního běhu. Trasu hlavního závodu tvoří dva pětikilometrové okruhy s maximálním převýšením 93 metrů. Trať vede po asfaltových a lesních nezpevněných cestách.

„Podpora Jaderné elektrárny Temelín Skupiny ČEZ má pro nás velký význam. Financování sportovních, kulturních a dalších společenských aktivit v obci samozřejmě není plně v silách našeho obecního rozpočtu, takže jsme pochopitelně rádi za každou korunu. ČEZ nás přitom podpořil i přesto že nepatříme mezi nejbližší obce. Toho si velmi ceníme,“ poznamenal starosta.

Běh o Neplachovský hrneček je tak mimo jiné jedním z příkladů, že podpora Skupiny ČEZ v rámci Oranžového roku se neomezuje pouze na obce v třináctikilometrové zóně okolo Jaderné elektrárny Temelín, ale zasahuje v současné době prakticky celé jižní Čechy.

Neplachovští věnují sportu dlouhodobě velkou pozornost. Lídrem v obci je v této oblasti především zdejší fotbalový tým mužů. Nezaostávají ani dobrovolní hasiči, jejichž celky žen pravidelně soutěží v požárním sportu.

„V současné době jsou před námi dvě zcela zásadní investice a jedna z nich se týká právě sportu v obci. Náš stávající sportovní areál s fotbalovým hřištěm totiž musel ustoupit plánované výstavbě dálnice D3. Stavbu nového sportovního areálu za přibližně patnáct miliónů korun sice zahájíme na podzim, ale minimálně do jara budou muset naši fotbalisté využívat hřiště v sousedních Drahotěšicích. Do pěti let pak musíme dle směrnic Evropské unie vybudovat centrální čistírnu odpadních vod. Jde o velké investice, které obec přes jisté finanční rezervy značně rozpočtově zatíží,“ konstatoval starosta.

Tisková zpráva
Foto: neplachov.cz

Štítky ČEZ, Jaderná elektrárna Temelín, okres České Budějovice, Jihočeský kraj, Evropská unie, Praha, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O Neplachovský hrneček se utkají aktivní i rekreační sportovci  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.