Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Budějčtí karatisté dominovali na olympiádě mládeže

Třetí červnový týden hostila Plzeň sportovní Hry VII. letní olympiády dětí a mládeže, na které se představili i čtyři karatisté z Českých Budějovic. Jihočeši získali sedm medailí a výrazně pomohli svému kraji v celkovém bodování.

Do Plzně získali nominaci Lucie Čondlová, Jaromír Lácha a Libor Šimůnek z Fight Clubu a také Nela Osouchová z TJ Karate České Budějovice. „Naši závodníci na tatami po oba soutěžní dny jednoznačně dominovali a z osmi kategorií přivezli sedm medailových umístění,“ uvedl trenér jihočeského týmu Petr Beníšek. „Máme čtyři zlaté, dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili.

Budějčáci se tak stali jednoznačně nejúspěšnějším krajem v karate a výraznou měrou přispěli k celkovému šestému místu Jihočeského kraje. „Nejúspěšnějším závodníkem byla Lucie Čondlová, kterou od čtyř zlatých medailí dělil jen jeden praporek v kata jednotlivců. Ve finále prohrála 2:3 proti závodnici z Libereckého kraje. Všechny ostatní kola v disciplíně kata vyhrála skórem 5:0 a nezaváhala ani v kumite, kde všechny své zápasy vyhrála rozdílem třídy.

Jaromír Lácha se bez zaváhání dostal v kata až do finále, kde se utkal se současným mistrem České republiky Davidem Stárkem z Olomouckého kraje. „Jarda zacvičil velmi zajímavě a odvážně, i když s drobnými chybami, nejvyšší kata stylu Shotokan – Unsu,“ upřesnil dále Beníšek. Na Stárka to ale nestačilo a prohrál 1:4. „Je to škoda. Jarda si ale spravil chuť v kata i kumite týmu, kde pomohl k zisku zlatých medailí.

Ve stejné kategorii kata závodil také Libor Šimůnek, kterého ale ve třetím kole porazil medailista z Ústeckého kraje. „Ve smíšeném kata týmu podal Libor výborný výkon a především v bunkai díky akrobatickým prvkům nenechal nikoho na pochybách, že si jihočeský tým zaslouží zvítězit.“ V kumite narazil Šimůnek znovu na zástupce Ústeckého kraje a po remíze prohrál těsně na praporky 2:3. „V souboji o bronz si vedl zkušeně a zvítězil,“ dodal dále Beníšek s tím, že byl členem i zlatého kumite týmu.

Poslední členkou výpravy byla Nela Osouchová z TJ Karate České Budějovice, která kromě zlata z kumite týmu přivezla do Budějc i první místo v individuální kategorii starší žákyně nad 45 kilogramů. „Svým soupeřkám nedala ani na vteřinu pomyslet, že by její cestu za vítězstvím mohly jakkoliv ohrozit a neinkasovala ani jeden úder či kop. Sama naopak své zápasy často ukončila před vypršením časového limitu.

Výsledky českobudějovického karate z Her VII. letní olympiády dětí a mládeže:
Lucie Čondlová
(Fight Club):
1. místo: kumite žákyně do 45 kg, kumite tým, kata tým
2. místo: kata žákyně

Nela Osouchová (TJ Karate České Budějovice):
1. místo: kumite žákyně nad 45 kg, kumite tým

Jaromír Lácha (Fight Club):
1. místo: kumite tým, kata tým
2. místo: kata žáci

Libor Šimůnek (Fight Club):
1. místo: kumite tým, kata tým
3. místo: kumite žáci do 50 kg

Štítky karate, hry dětské olympiády, Plzeň, olympijské hry, České Budějovice, Letní olympijské hry, Klub rváčů, zlatá medaile, Ústecký kraj, Jihočeský kraj, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějčtí karatisté dominovali na olympiádě mládeže  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.