Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Softbalisté Ledenic získali mistrovský titul. Soustředili jsme se hlavně na sebe, říká trenér Korčák

Softbalisté Ledenic vyhráli poprvé v historii českou extraligu. Žraloci zvítězili nad nováčky soutěže Locos Břeclav i ve třetím utkání finálové série a po výhře 2:0 slaví před domácím publikem premiérový titul mezi muži. Ženy Ledenic mají ve sbírce ligové trofeje už dvě.

Vítězové základní části vyhráli první zápas finále minulý víkend doma 8:3, na soupeřově hřišti pak přidali vítězství 8:1. Ve třetím duelu dnes Žraloci dvakrát skórovali ve čtvrté směně a historický úspěch už si nenechali uniknout.

„Soustředili jsme se hlavně na sebe, zaměřovali se na útok a dařilo se nám také v obraně. Rád bych, aby v Ledenicích vznikla dynastie a nebylo to o jednom úspěchu," prohlásil trenér vítězů Jaroslav Korčák. „Obhájit titul bude extrémně náročné. Hlad ale rozhodně máme a úspěch chceme zopakovat," řekl.

„Potvrdilo se, že tento poslední schod byl opravdu nejvyšší. Bojovali jsme proti nejlepšímu pálkařskému týmu," konstatoval břeclavský kouč Dušan Borbély, jehož tým hrál finále jako první nováček v historii. „Na tým jsem obrovsky hrdý. Chtěli jsme ale minimálně finálovou sérii prodloužit do čtvrtého utkání, které bychom odehráli doma. Průměrný věk našeho týmu je osmnáct let. V těch klucích je budoucnost českého softbalu," dodal.

Autoři | Foto Michal Heřman, Ledenická sportovní

Štítky sport, softbal, extraliga, muži, finále, Ledenice, Extraliga ledního hokeje, Břeclav, trenér

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Softbalisté Ledenic získali mistrovský titul. Soustředili jsme se hlavně na sebe, říká trenér Korčák  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.