Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Havířov v Budějcích tvrdě narazil a domů odjel s prázdnou

Závěrečné vystoupení budějckých ragbystů na domácí půdě 21. září probíhalo zcela v jejich režii. Až na jednu výjimku soupeře z Havířova k zakončení vůbec nepustili, zatímco sami se do pětkoviště hostů podívali hned osmkrát. Výsledek 54:7 a první výhra nad Slezany po minulých dvou nevydařených zápasech je těší dvojnásob. Trenéru Zdeňkovi Bílskému se navíc splnil jeho sen.

Do zápasu vstoupily Budějce naplno a první poločas ovládly v poměru 33:0. Ve 12. minutě přišla první pětka z ruky pilíře Libora Anderleho a další pak průběžně přidávali zadák Tomáš Vrchota, vazač Adam Šlegl, mlynář Jan Šimeček a křídlo Ondřej Kotyz.
Ze začátku druhé půle za tohoto příjemného vedení Jihočeši hostům trochu povolili, a ti jednu ze svých nebezpečných šancí v 50. minutě proměnili. Pětku pokládal Roman Barabáš na postu tříčtvrtky a mlýnovka Lukáš Regec ji následně prokopl. O 5 minut později už se ale opět prosadila budějcká útokovka Jakub Strejček a za další čtvrt hodinu také rváček Michal Hajna. 8 minut před koncem se na trestnou lavici se žlutou kartou posadil jeden z havířovských rváčků a zbytek utkání hráli domácí v početní výhodě. Vzápětí po tomto trestu přišel pro Havířov trest další a k jejich úlevě i poslední. Vykonavatelem se stal Jakub Žídek (mlýnová spojka), když si také došel pro pětku. Skvělý výkon podal Tomáš Vrchota, který byl neomylný a proměnil všechny konverze mimo té úvodní.

Budějcký tým hrál opět svoji hru, hráči spolu komunikovali, podporovali se, nedělali mnoho zbytečných chyb, míč jim nepadal na zem, a tak se k němu mohli dostat všichni. Což se projevilo i v tom, že pětku položily téměř všechny posty. Diváci si zápas i krásné počasí jistě užili stejně jako hráči, kteří je pak odměnili poděkováním a oslavným pokřikem.
Trenér Zdeněk Bílský říká, že se mu vítězstvím nad svým rodným klubem splnil jeden sen. Lituje jen toho, že Havířov, který se v současné době také potýká s nedostatkem hráčů, nedorazil v plné síle a neměl ani nikoho na střídání. Tím dalším snem je konečně porazit dlouhodobého rivala z Přelouče, k čemuž budou mít Budějce příležitost hned tuto neděli na jeho hřišti. Klub RC Přelouč slaví 45. výročí založení a určitě si ho nebude chtít nechat zkazit porážkou. Na oslavy výročí jsou ovšem soupeři zváni, jelikož to k rugby zkrátka patří.

Autoři | Foto Petr Tibitanzl, Imrich Hrabovský

Štítky rugby, České Budějovice, sport, Havířov, Přelouč

FOTO: Havířov v Budějcích tvrdě narazil a domů odjel s prázdnou  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.