Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Sezóna tenisových týmových soutěží je u konce

O uplynulém víkendu proběhlo letošní sedmé, tedy poslední, kolo tenisových týmových soutěží. Bilancuje se i v budějckém LTC Tonstav – Servisu, který měl v soutěžích zastoupení v každé žákovské kategorii a v soutěžích dospělých klub reprezentovala družstva dvě.

„Sezóna se celkově vydařila, všechna mládežnická družstva se umístila v horních patrech tabulky svých soutěží a tím předčila klubová očekávání a cíle,“ hodnotí sezónu šéftrenér LTC Jiří Linha

Největšího úspěchu dosáhlo družstvo dorostu, které suverénně prošlo soutěží, neztratilo žádné ze sedmi utkání. První příčkou v tabulce si zajistilo postup na zářijové mistrovství ČR družstev v Praze. Toho se účastní 12 nejlepších týmů z celé republiky. Pro větší část družstva půjde vzhledem k jeho věku především o získávání zkušeností. V dorostenecké kategorii jsou prvním rokem, šanci hrát mistrovství České republiky mají tedy i v následujících třech letech.

Dalším týmem, který obsadil konečnou první příčku v tabulce je družstvo dospělých B, které také ani jednou nezaváhalo, všechny svoje soupeře přehrálo a zajistilo si tak postup do nejvyšší jihočeské soutěže.  Velice dobře zafungoval mix zkušenosti v podobě roky ostřílených hráčů, které před sezónou doplnily nadějné dorostenky a doplňovali hráči dorosteneckého věku.

Družstvo dospělých A čelilo těžkému úkolu získat dílčí výhru ve II.lize.  Bohužel se výhra nepodařila ani jedna, byť byly k vidění velice pěkné zápasy proti kvalitním soupeřům, často se zkušenostmi ze světového tenisového okruhu nebo s mladými nastupujícími tenisovými talenty.

Tým starších žáků se se čtyřmi výhrami a třemi prohrami umístil na konečném 4. místě, prohrál s favority soutěže TK Pelhřimov A , TK Písek a LTC Český Krumlov. Družstvo se ve středu tabulky pohybovalo po celou sezónu, posledním vítězným utkáním svoji pozici na 4. místě upevnilo.

Družstvo mladších žáků skončilo na pěkném 3. místě. Na svém kontě má pět výher a dvě prohry. Hráči podávali vyrovnané výkony a nedovolili žádné překvapení v podobě nečekané prohry, družstvo tak obhájilo 3. místo z předešlé sezóny.

Dále do týmových bojů zasáhlo družstvo nejmladších budějckých tenistů, družstvo babytenistů. Ti nejprve sváděli boje v utkáních ve skupině, kterou přesvědčivě vyhráli a zajistili si tak postup do krajského finále, ve kterém se bojovalo o postup na MČR. Ve finále si družstvo díky dvěma výhrám zajistilo 3.místo.

„Velmi oceňuji snahu a ochotu všech hráčů reprezentující klub, odehrát maximální počet zápasů. Také bychom chtěli poděkovat kapitánům družstev a rodičům, kteří se podíleli na úspěšné sezóně.“ dodává Jiří Linha.

Soutěže družstev jsou tedy pro sezónu 2019 ukončeny. Hráči mají před sebou individuální turnaje, které se v plném proudu rozběhnou začátkem července. I budějcký klub pořádá několik turnajů mládežnických kategorií . Tím prvním bude turnaj babytenistů 14. července. Přijďte se podívat na zajímavé tenisové zápasy. 

Tisková zpráva

Štítky tenis, dětský tábor, LTC, soutěž, Jiří Linha, Česko, Praha

Sezóna tenisových týmových soutěží je u konce  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.