Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Arny si v sobotu doplaval pro světový rekord

Dalším úspěchem se může chlubit handicapovaný plavec Arnošt Petráček. Na prvním závodu Českého poháru si v sobotu doplaval pro světový rekord. Letošní sezonu, jejímž vrcholem bude mistrovství světa, tak začal velice úspěšně.

V čase 42,76 sekund si Arnošt Petráček, paralympijský vítěz z Ria 2016, doplaval pro zlatou medaili, a pokořil tak na tradičním prvním závodu Českého poháru v plavání tělesně postižených světový rekord na krátkém bazénu na padesát metrů znak.

Arny tímto prvenstvím úspěšně zahájil letošní závodní sezónu pod vedením svého šéftrenéra Jana Nevrkly z Para plavání Praha. „Doufám, že tento rok pro mě bude i nadále úspěšný. Momentálně se připravuji především na letošní mistrovství světa. Trénuji každý den. Navíc od ledna jezdím každý týden na dvoufázové tréninky ke svému šéftrenérovi do Prahy. Mám teď před sebou několik závodů a soustředění, tak snad vše klapne,“ uvedl bezprostředně po závodě Arnošt Petráček.

Arnošta Petráčka čeká ještě v dubnu závod v Glasgow, kde hodlá potvrdit svou formu dalšími bezkonkurenčními časy.

Tisková zpráva | Foto Facebook Arnošt Petráček - oficiální stránka

Štítky Arnošt Petráček, sportovec, handicap, plavání, světový rekord, Praha, Letní olympijské hry 2016, paralympijské hry, Glasgow

Arny si v sobotu doplaval pro světový rekord  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.