Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Budějcké karatistky bodovaly v Polsku. Hned tři si vezou domů medaile

Budějcké TJ Karate má za sebou další úspěšný start, a to i přesto, že se klání v Polsku zúčastnilo pouze šest závodnic klubu. Zbytek týmu zůstal doma z důvodu regenerace, nachlazení a zranění. Polish Open se zúčastnilo celkem 33 států a na programu bylo přes 2328 startů v individuálních a týmových kategoriích.

Na turnaji se nejvíce dařilo Martině Šáchové, která se ve své váhové kategorii probojovala až do finále, kde svedla více jak vyrovnaný souboj s vicemistryní světa z Norska. „Bohužel dle mého názoru zde dost pochybili rozhodčí a Martina podlehla své soupeřce 1:2 a obsadila druhé místo,“ říká trenér Miroslav Hýsek.

Vše si, ale vynahradila koncentrovanými výkony v kategorii bez rozdílu vah, kde se probojovala až do finále. Ve finále se Martina Šáchová utkala se závodnicí ze Skotska, která je mimo jiné vicemistryní Evropy. „Martina hned ze začátku udělala dvě chyby a skóre musela od samého začátku dotahovat a otáčet ve svůj prospěch. Na konci zápasu svítil stav zápasu 4:3 pro Martinu a tím cenné vítězství a Prize Money 100 euro,“ dodal trenér.

POLISH OPEN 2018
1.misto Martina Šáchová juniorky Open
2.místo Martina Šáchová juniorky +59 kg
3.místo Aneta Růžičková ženy -68 kg
3.místo Andrea Květoňová juniorky -48 kg

Medaili vybojovala také Andrea Květoňová v kategorii juniorek. Na rozdíl od kategorie dorostenek, kde Andrea prohrála v prvním kole, bylo vidět zlepšení obzvlášť v taktice a v práci se vzdáleností. Bronzová medaile to byla zasloužená.
Další medaili přidala Aneta Růžičková v kategorii seniorek. „Anet v kategorii U21 dost poškodil hlavní rozhodčí, který nedokázal správně posoudit přestupek soupeřky. Vše si Anet vynahradila v seniorské kategorii, kde i na pokraji svých sil, nachlazení a zranění ucha dokázala otočit v boji o bronz nepříznivý výsledek,“ doplnil Hýsek.
Naopak svůj den neměla Adéla Průchová. V juniorské kategorii podlehla za příznivého stavu své soupeřce vyšlápnutím z tatami a následně byla vyloučena. V další kategorii se nedokázal zkoncentrovat na výkon a také podlehla.

„Nela Osouchová a Nikola Berková nepředvedli špatné výkony, ale je třeba být kreativnější a neopírat se o ty samé techniky či kombinace. Je na čase to měnit pokud se chceme posunout dál,“ uzavřel trenér.

Autoři | Foto TJ Karate České Budějovice

Štítky TJ karate, soutěž, Polsko, výhra, finále, trenér, Norsko, Evropa, Skotsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcké karatistky bodovaly v Polsku. Hned tři si vezou domů medaile  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.