Počasí dnes9 °C, zítra9 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Budějckým karatistům to při prestižním mezinárodním turnaji v Budapešti šestkrát cinklo

Šest medailí, tři pátá a tři sedmá místa. Tak se blýskli bojovníci TJ Karate České Budějovice při prestižním turnaji v Maďarsku, Budapešť Open 2018. Dařilo se hlavně Andree Květoňové, která se postarala hned o dva cenné kovy. Parádnější start do nové sezony si karatisté z jihu Čech nemohli ani přát. Byli na mezinárodním nabitém klání nejúspěšnější českou výpravou.

Dva tisíce startů v podání 1700 závodníků z osmatřiceti zemí ze všech koutů světa. To byl prestižní turnaj v maďarské Budapešti. V nabité konkurenci předvedli svůj um také bojovníci z TJ Karate Ćeské Budějovice. A reprezentanti z jihu Čech si na prvním turnaji nové sezony vedli znamenitě. Byli v Budapešti nejúspěšnější českou výpravou.

„Parádní výkony předvedly Andrea Květoňová a Lucie Veithová. Ale skvěle si vedli i další naši karatisté. Hlavně mě překvapily děti, které se v silné konkurenci závodníků Maďarska, Ukrajiny a Rumunska neztratily," chválil spokojený hlavní trenér TJ Karate České Budějovice Miroslav Hýsek. Ten podotkl, že letní dřina přinesla hned na úvod své ovoce. „Letní příprava byla kvalitní, hlavně po fyzické stránce. To bylo v průběhu náročného turnaje hodně znát," podotkl trenér.

Při Budapešť Open 2018 to budějckým karatistům cinklo hned šestkrátkrát. Jedinou stříbrnou medaili vybojovala v kategorii juniorek Andrea Květoňová, v U21 získaly bronz Monika Bürgerová, Aneta Růžičková, Adriana Crhonková a Martina Šáchová. Medaili stejné barvy pak ještě v dorostu získala Andrea Květoňová. Výborná pátá místa v Maďarsku brali žák Libor Matoušek, dorostenka Adéla Průchová a seniorka Aneta Růžičková. Sedmé příčky pak patřily Tomáši Hermannovi v kategorii Open, juniorce Adéle Průchové a mezi seniorkami Monice Bürgerové.

Lepší start do sezony jsme si nemohli přát," dodal Miroslav Hýsek.


Andrea Květoňová vybojovala při Budapešť Open dvě medaile, stříbrnou a bronzovou.

Autoři | Foto Facebook TJ Karate České Budějovice

Štítky sport, karate, turnaj, prestiž, medaile, výkon, Budapešť Open, TJ Karate, České Budějovice, Budapešť, Maďarsko, Česko, Ukrajina, Rumunsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějckým karatistům to při prestižním mezinárodním turnaji v Budapešti šestkrát cinklo  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.