Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Akrobatický pilot Martin Šonka je potřetí mistrem Evropy ve freestylu

Český akrobatický pilot Martin Šonka získal potřetí za sebou titul mistra Evropy v disciplíně freestyle. Na šampionátu v Jindřichově Hradci obhájil účastník prestižního seriálu Red Bull Air Race prvenství z Moravské Třebové, ale v klasické akrobacii na předloňské stříbro nenavázal, skončil šestý.

Celkové výsledky akrobacie ovládli francouzští piloti. Zvítězil exmistr světa Alexandre Orlowski před Louisem Vanetem a Mikaelem Brageotem, čtvrtý byl jejich krajan Olivier Masurel. Šonku předčil ještě pětinásobný mistr Evropy Michail Mamistov z Ruska.

Šonkovi přitom před šampionátem praskl v motoru válec, a než dorazil z Ameriky nový, přišel o týden přípravy. „Trénink akrobacie byl z různých důvodů hodně omezený a mám velkou radost, jak to dopadlo. Nejen z titulu ve freestylu, který mám strašně rád, ale i šesté místo v klasice za daných podmínek není vůbec špatné," uvedl Šonka v tiskové zprávě.

V Jindřichově Hradci se kvůli špatnému počasí dlouho nelétalo, v průběhu týdne se ale situace zlepšila. „Vypadalo to, že odlétáme kompletní program, ale dnes se kvůli nízké oblačnosti poslední sestavy rušily. Což je škoda, protože jsem přišel o možnost zkusit umístění vylepšit," dodal Šonka.

Za týden čeká Martina Šonku ze Sezimova Ústí ve Vídeňském Novém Městě poslední letošní evropský závod Air Race. Po dvou vítězstvích za sebou je český pilot v průběžném pořadí seriálu druhý.

Autoři | Foto Facebook Martin Šonka

Štítky sport, akrobacie, letadlo, Martin Šonka, mistr Evropy, Evropa, Jindřichův Hradec, Red Bull, akrobatický pilot, Moravská Třebová, Olivier Masurel, Rusko, Amerika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Akrobatický pilot Martin Šonka je potřetí mistrem Evropy ve freestylu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.