Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Český pilot Martin Šonka suverénně vyhrál závod Red Bull Air Race v Kazani

„Anoooo!!! Vyhráli jsme Red Bull Air Race v Kazani," raduje se na svém facebookovém profilu  Martin Šonka z jihočeského Sezimova Ústí po dalším závodě prestižního seriálu Red Bull Air Race. Ten pokračoval po dvouměsíční přestávce a ani prázdninová pauza nic neubrala z formy českého pilota.

Martin Šonka, zkušený český krotitel speciálu v letecké formuli jedna Red Bull Air Race, totiž na zbrusu nové trati v Kazani, v hlavním městě Tatarstánu, suverénně navázal na předchozí triumf z Budapešti.


Vítězný let Martina Šonky. Zdroj: Facebook Red Bull Air Race

Čtyřicetiletý Martin Šonka v Kazani v kvalifikaci byl až dvanáctý, ale v prvním kole vyřazovací části závodu zaletěl nejrychlejší čas a porazil Španěla Juana Velardeho. V dalším souboji Šonka ještě zrychlil a časem 52,009 vteřiny zvítězil nad Britem Benem Murphym, který v předchozím kole vyřadil Kopfsteina. Ve finále pak Šonka předčil americké duo Goulian, Kirby Chambliss a připsal si čtvrtý triumf v kariéře.

V Kazani si tak český pilot dokonale spravil chuť, protože loni v tatarstánské metropoli skončil až devátý, což ho pak připravilo o titul mistra světa.

V celkovém hodnocení letošního seriálu se Martin Šonka po dnešním vítězství posunul na vynikající druhé místo, na vedoucího Michaela Gouliana z USA už ztrácí jen šest bodů.

Druhý český účastník seriálu Petr Kopfstein obsadil v Kazani devátou příčku a celkově je zatím dvanáctý.

Autoři | Foto Facebook Martin Šonka

Štítky sport, Red Bull Air Race, Kazaň, Martin Šonka, vítězství, Sezimovo Ústí, Formule 1, Facebook, Budapešť, Ben Murphy, Tatarstán, Kirby Chambliss

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Český pilot Martin Šonka suverénně vyhrál závod Red Bull Air Race v Kazani  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.