Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Čeští piloti si při hosínském mistrovství světa v bezmotorovém létání doplachtili pro dva bronzy

Čeští piloti získali na mistrovství světa v bezmotorovém létání v jihočeském Hosíně dvě bronzové medaile. Dvoutýdenní šampionát zakončil na třetím místě Petr Tichý v prestižní otevřené kategorii, druhý bronz Češi přidali v týmové soutěži. Na letišti u Českých Budějovic soutěžilo ve třech kategoriích celkem 94 kluzáků ze sedmadvaceti zemí světa.

Letadlo, výkon, fyzička a psychika pilota, který na jeden zátah letí až osm hodin osm hodin. To jsou základní předpoklady pro to, stát se mistrem světa v bezmotorovém létání. A když se k tomu přidá i koušek štěstí, je úspěch na světě. 

Všechno v pravý čas se sešlo a skvěle vyšlo na světovém šampionátu, jehož dějištěm bylo hosínské letiště u Českých Budějovic, Michaelu Sommerovi z Německa, který vybojoval v pretižní kategorii Open zlato. Českého bronzového pilota Petra Tichého předčil ještě další Němec, Felipe Levin.

ČTĚTE TAKÉ: VIDEO: Nejlepší světoví plachtaři předvádí své umění a bojují o tituly nad Hosínem

V osmnáctimetrové třídě zvítězil Wolfgang Janowitsch z Rakouska, Češi Roman Mraček skončil šestý a Tomáš Suchánek sedmý.

Ve dvoumístné dvacetimetrové kategorii dominovali Sebastian Kawa a Christoph Matkowski z Polska, domácí posádka, Michal Lešinger a Daneš Grula, obsadila deváté místo.

V družstvech se z prvenství radovali Němci před Francií. Bronz zůstal v České republice.

Autoři | Foto Jana Kroneislová | Zdroj ČTK

Štítky bronzová medaile, mistrovství světa, Petr Tichý, České Budějovice, Hosín, Michael Sommer, Německo, Tomáš Suchánek, Sebastian Kawa, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čeští piloti si při hosínském mistrovství světa v bezmotorovém létání doplachtili pro dva bronzy  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.