Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Budějcká twirlerka Veronika Kadlecová slaví úspěch. Z irského Dublinu přivezla zlato

V irském hlavním městě Dublin se konal minulý víkend Evropský pohár v twirlingu Eurotwirl 2018. Soutěže se účastnila i českobudějovická twirlerka Veronika Kadlecová, která obhajovala první místo z loňského roku. Na jih Čech přivezla tři medaile a stříbrný pohár.

„Twirling je sport, který se každým rokem stává známějším a známějším. Je založený na gymnastice, baletu a tanci ve spolupráci s twirlingovou hůlkou, která se vyhazuje nebo různými způsoby točí kolem těla. Twirling pochází z Ameriky, k nám se dostal až počátkem roku 2007. V té době jsem se mu začala věnovat i já,“ vysvětluje mladá závodnice.

Veronika se nominovala na základě postupu z mistrovství České republiky hned se třemi disciplínami, sólo s jednou hůlkou, dvěma hůlkami a v tanečním sólu. V každé disciplíně bylo 22 až 29 dívek z celé Evropy, které odtud postupně postupovaly do semifinále a finále.

Veronika se v prvních dvou disciplínách nominovala na základě bodů rovnou do finálové top pětky a ve Freestyle do semifinále. V průběhu tří dnů tak vystupovala postupně sedmkrát. Bodování je podobné jako u krasobruslení, hodnotí se správně provedené prvky, obtížnost, výraz a dávají se penalizační srážky za pády či porušení pravidel. Veronika postupně stále zlepšovala své sestavy až do konce, kdy se postavila na stupně vítězů ve všech disciplínách.

Veronika si odvezla několik ocenění. V sólu s jednou hůlkou získala, podobně jako loni, první místo, s vystoupením se dvěma hůlkami se umístila třetí. Za disciplínu Freestyle si odvezla stříbrný pohár a druhé místo. „Zatím se mi takové ocenění povedlo jen v jedné disciplíně, letos jsem to zvládla ve všech třech. Považuji to za svůj největší dosavadní úspěch,“ dodává Kadlecová.

Veronika působí v budějckém klubu Starlette, který pomáhala začátkem roku založit a vychovává si zde své nástupce. V průběhu letních prázdnin a září pořádají nábor.

Štítky twirling, úspěch, Irsko, mistrovství světa, Veronika Kadlecová, Dublin, Česko, Amerika, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Budějcká twirlerka Veronika Kadlecová slaví úspěch. Z irského Dublinu přivezla zlato  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.