Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na dovolenou do Chorvatska jede na kole. Nechci se mačkat v autě v pěti lidech, říká David Vaš

Celkem 573 kilometrů do chorvatské Novi Vinodolski se chystá budějcký běžec a nadšený sportovec David Vaš ujet na silničním kole. Na dovolenou se za rodinou a kamarády vydá po svém, protože se nechce mačkat v autě v pěti lidech. Neláká ho ani dlouhé čekání v kolonách. Trasu prý zdolá za pouhé dva dny.

Na cestu, která byla jeho dětským snem, se vydal dnes, v pátek 15. června, ve 4 hodiny a patnáct minut z jihočeských Munic. „Ten čas žádný speciální význam nemá. Je to celkem jednoduché. Aplikace, kterou používám, mi ukazuje, že v ten čas vyjde slunce. A já nechci jet za tmy,“ vysvětluje Vaš.


David je vášnivým běžcem, nyní je po operaci Achillovy šlachy, a tak si užívá jízdu na kole.

Za první den chce David ujet celkem 310 kilometrů do rakouského Friesachu. Dopoledne ho tedy čeká 160kilometrový úsek, dalších 150 kilometrů dojede odpoledne. „První den přespím v nějakém penzionu a další den brzy ráno vyrazím na zbytek cesty,“ popisuje běžec. Zbylých 263 kilometrů si Vaš rozdělí na dva úseky. Pojede přes Klagenfurt do Slovinska odkud ho čeká postupné klesání k moři.

Se zbytkem party má sraz v sobotu 16. června večer. „Pokud cestu zvládnu, nevidím důvod proč tak nevyrazit i domů,“ vtipkuje Vaš. Během své mise nastoupá a sestoupá sedmnáct tisíc metrů. Pojede po zpevněných cestách přes rakouské a slovinské hory a s sebou si vezme pouze pár kusů oblečení, proteinové tyčinky, kaše a fitness nápoje. Pro jistotu si přibalí také základní nářadí na opravu drobných defektů.

Štítky David Vaš, dovolená, kolo, Chorvatsko, Novi Vinodolski, Achilles, Munice, Slovinsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na dovolenou do Chorvatska jede na kole. Nechci se mačkat v autě v pěti lidech, říká David Vaš  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.