Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Karatistky se jely prát na mistrovství Evropy o medaile. Sen se rychle rozplynul

Tři závodnice z TJ Karate České Budějovice získaly národní nominaci na mistrovství Evropy, které se konalo v Srbsku. Ani jedna ale nepostoupila přes první kolo. Reprezentaci pak nevyšel ani týmový závod.

Vrcholový turnaj se konal v srbském Novém Sadu a z Budějc na turnaj vyrazila trojice Lucie Veithová, Adriana Crhonková a Aneta Růžičková. „Šlo o prestižní mistrovství Evropy EKF a za cíl jsme si dali u všech holek postup do bojů o medaile, kde bychom se pokusili zaútočit na zisk cenného kovu,“ uvedl hlavní trenér TJ Karate České Budějovice a asistent reprezentačního trenéra Miroslav Hýsek.

Jihočešky závodily v individuálních kategoriích i týmové soutěži za Česko. V ní v prvním kole prohrály s Dánkami a soutěž pro ně skončila. „Bohužel jsme nedokázali v žádné kategorii dojít do dalších kol. Šampionát nám prostě v tomhle pohledu nevyšel,“ dodal dále Hýsek. „V týmové soutěži ale musím pochválit Adrianu, která i přes prohru proti špičkové světové soupeřce předvedla velmi kvalitní výkon.“

Crhonková dále závodila v kategorii do 50 kilogramů a v prvním kole narazila na Francouzsku Alexandru Recchiaovou. Po jednoznačném průběhu nedokázala česká bojovnice ani jednou bodovat a prohrála po sérii úderů o osm bodů.

Adriana měla těžší los, protože ve své čtvrtině měla hned několik špičkových závodnic, se kterými má negativní bilanci. Alexandra je dlouhodobě nejlepší závodnicí v této kategorii na světě a svým způsobem je to i Adriany vzor. Bylo vidět, že má respekt a boj prohrála. Zápas jí nesedl. Bohužel Alexandra pak nenaplnila očekávání a prohrála v semifinále, takže nás těsně minula repasáž o třetí místo.“

Svou premiéru na seniorském mistrovství měla Aneta Růžičková, která závodila v kumite žen do 68 kilogramů. „I Aneta musela v prvním kole bojovat s medailistkou z evropského šampionátu a navíc domácí mistryní,“ upřesnil trenér. Růžičková se dlouho držela a za nerozhodnutého stavu 1:1 měla několik šancí na vedení. Domácí Sanja Cvrkotaová pak ale dvakrát zabodovala a donutila Češku k ofenzivě. „Zkušená soupeřka toho využila a nabídnuté šance k protiútokům dokonale využila.

První kolo znamenalo konec i pro Lucii Veithovou. Stopku jí dala Finka Emma Aronenová, která vyhrála 2:0. „Lucka soupeřku velmi dobře zná a platí to i naopak. Emma byla na Lucku výborně připravená a do ničeho jí po taktické stránce nepustila. Lucka prostě nenašla recept, jak na soupeřku  vyzrát. Bohužel i Finka pak prohrála před boji o medaile a znovu jsme přišli o repasáž.

Celkově musíme turnaj hodit za hlavu a soustředit se na další turnaje. Zkusíme si udělat analýzu, proč holky vypadly v prvních kolech. Příprava na mistrovství byla výborná a například Lucka Veithová na Světové lize podávala parádní výkony. Letošní sezona je u nás zatím jak na houpačce. Už jsme dokázali porazit závodníky z nejužší světové špičky, ale zároveň prohráváme zápasy, které bychom měli zvládat. Ze Srbska jsme si odvezli alespoň další poznatky a musíme se z toho ponaučit,“ řekl na závěr trenér Hýsek.

Autoři | Foto archiv TJ Karate České Budějovice

Štítky TJ Karate České Budějovice, mistrovství Evropy, Miroslav Hýsek, Adriana Crhonková, Lucie Veithová, Aneta Růžičková, Evropa, České Budějovice, Srbsko, trenér, soutěž, Alexandra Recchia, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karatistky se jely prát na mistrovství Evropy o medaile. Sen se rychle rozplynul  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.