Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Závodníci pomohou při překonávání svých běžeckých rekordů charitě

​Běžecká událost s názvem Česká Pojišťovna RunTour České Budějovice znovu odstartuje běžeckou sezonu na jihu Čech. Závodníci se postaví na startovní čáru v sobotu 14. dubna na náměstí Přemysla Otakara II. a svým během přispějí na dobrou věc.

Trasa závodu zavede běžce na krásná místa jihočeské metropole. Kromě zmíněného náměstí se závodníci podívají na soutok řek Vltavy a Malše, poběží kolem českobudějovické hvězdárny, Budvar arény, zavítají do parku Stromovka a přes Dlouhý most se vydají zpět na náměstí Přemysla Otakara II., kde pro ně bude připraveno kvalitní zázemí.

Délka tratí zůstává stejná jako v minulosti, tedy pět a deset kilometrů. „Tato trasa přeje běžcům, co rádi lámou osobní rekordy. Je velmi rovinatá a kdo si chce zaběhnout hned z kraje sezony osobáček, neměl by chybět na startu,“ vyzývá Nikola Mráčková z organizačního týmu.

Kromě těchto distancí jsou připraveny tradiční dětské závody o délce pět set a tisíc metrů. Registrace probíhají pomocí webových stránek run-tour.cz.

„Kromě zvednutí celé rodiny z gauče, kdy si maminka zaběhne pět kilometrů, tatínek deset a děti Rákosníčkův běh, má celý seriál i charitativní rozměr,“ dodává Mráčková s tím, že z každého startovného půjde sto korun na konto Nadace Leontinka. Pomáhá tedy každý běžec.

Děti by na startu neměly chybět v deset hodin. Pětikilometrový Nova Run se poběží v pravé poledne a nejvytrvalejší závodníci se na desetikilometrovou trať vydají ve 13 hodin.

Autoři | Foto Yan Renelt

Štítky běh, RunTour, závod, České Budějovice, Náměstí Přemysla Otakara II., Generali Česká pojišťovna, Česko, Budvar aréna, Vltava, Malše, Stromovka, Dlouhý most

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Závodníci pomohou při překonávání svých běžeckých rekordů charitě  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.