Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Štíři vyřadili Králův Dvůr 3:1. V semifinále je čeká Kadaň a její řezníci

Ve čtvrtfinále florbalové Národní ligy zvládli hráči FBC Štíři České Budějovice potřetí porazit T.B.C. Králův Dvůr. V semifinále si Jihočeši zahrají s Kadaní, která má pověst zákeřného týmu. V základní části s ní Budějce oba duely prohrály.

Postupovou výhru přidali hráči FBC Štíři České Budějovice v neděli večer a čtvrtfinálovou sérii tak získali poměrem 3:1. Po domácích vítězstvích 6:5 v prodloužení a 6:4 následně Jihočeši na půdě soupeře prohráli 1:5 a včera je čekal čtvrtý zápas série.

A do něj šli Jihočeši od začátku bez respektu a s velkou chutí odvrátit rozhodující pátý zápas. Ráz utkání dali hostující hráči hned v první třetině, kterou vyhráli 4:2. Výborným pohybem a produktivitou zvýšili pak v další části hry až na rozdíl pěti gólů.

Domácí sice do druhé přestávky ještě snížili, ale v závěrečné části si Budějce postup pohlídaly. Vyhrály 7:5 a v semifinále třetí nejvyšší soutěže je čeká nepříjemná Kadaň, která překvapivě vyřadila druhý tým po základní části Wizards Praha jednoznačně 3:0.

Kadaň má v Národní lize pověst řezníků a zákeřného týmu hrající hokejový styl. Jihočeši, kteří po základní části skončili na třetím místě, sice půjdou do série v roli mírného favorita, ale o postup budou muset hodně bojovat. S Kadaní v základní části ani jednou nevyhráli, i když oba zápasy byly hodně těsné – 5:6 po nájezdech a 7:8.

Kadaň bude nepříjemný soupeř, který do play-off pronikl na poslední chvíli, ale zvládl ve třech zápasech vyřadit favorizované Wizards Praha. V letošní sezoně jsme s Kadaní oba zápasy prohráli, ale v předchozích třech sezonách jsme všech šest naopak vyhráli,“ připomněl prezident Štírů Jiří Kratochvíl.

Kadaň se v domácí hale těší z velkého zájmu diváků, kteří jí poženou za dalším překvapením. Ve spojení se specifickou hrou bude série pro českobudějovické hráče nepříjemná. Předpovídá to i pohled trenéra Wizards Praha Romana Urbance na styl hry Kadaně, který naznačil po konci série v hodnocení pro ceskyflorbal.cz: „Gratulujeme soupeři k postupu. Jsem rád, že tohle trápení s hokejisty a našimi hráči bez pohybu skončilo.

Trenér FBC České Budějovice Lukáš Malý, který v rozhodujícím utkání zaznamenal čtyři body (2+2), v hodnocení po rozhodujícím zápasu s Dvorem pro ceskyflorbal.cz řekl: „Jsme rádi, že soupeř hrál celou dobu fér a série proběhla v klidu. Za to soupeři děkujeme. Nyní nás čeká soupeř, který bude hrát tvrdě a zákeřně. Budeme se musit vyrovnat s touto nepříjemnou hrou.

V domácí hale začnou Štíři a hrát se bude v sobotu i v neděli. První zápas začne v 19:00, nedělní čas je 16:00.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří vítěz základní části TJ Sokol Jaroměř (3:0 s Čelákovicemi) a TJ Sokol Mukařov, který přešel jako pátý celek přes čtvrté pražské Panthers 3:1.

Autoři | Foto FB Štíři České Budějovice

Štítky FBC Štíři České Budějovice, Národní liga, florbal, play-off, Králův Dvůr. Kadaň, Kadaň, semifinále, Králův Dvůr, České Budějovice, Praha, řezník, Česká obec sokolská, TJ Sokol Jaroměř, Jiří Kratochvíl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři vyřadili Králův Dvůr 3:1. V semifinále je čeká Kadaň a její řezníci  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.