Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Štíři mají sílu uhrát finále, míní jejich šéf Kratochvíl. Play-off začínají doma

Florbalisté FBC Štíři České Budějovice skončili po základní části Národní ligy na třetím místě. Pro čtvrtfinále soutěže si ve výběru zvolili za soupeře Králův Dvůr. Před play-off bilancuje nad sezonou prezident klubu Jiří Kratochvíl. První dva zápasy odehrají Štíři v domácí hale o víkendu 3. a 4. března.

S umístěním po základní části jste spokojení? Play-off začínáte doma, byl to cíl?
Skončili jsme na třetí příčce a s tím musíme být spokojení. Je to naše nejlepší umístění v Národní lize a 40 body jsme vyrovnali své maximum. Samozřejmě, mohlo to být i lepší, když se člověk ohlédne a vidí několik zbytečných bodových ztrát hlavně doma, na druhou stranu jsme několik zápasů zvládli až v závěru a měli více štěstí my. Čtvrtfinále budeme začínat doma, a to jsme chtěli.

První třetina tabulky je hodně vyrovnaná. Koresponduje to s vyrovnaností soutěže?
Nejen horní tabulka, řekl bych, že vyrovnaná je celá soutěž. Ale to platí už tak třetím rokem, že každý může porazit každého. První šestka je trochu bodově odskočená, ale všechna čtvrtfinále budou vyrovnaná.

V posledním domácím utkání jste po divoké přestřelce prohráli s Kadaní 7:8. Přitom podobné zápasy byste měli zvládat. Čím si to vysvětlujete?
Myslím, že bylo znát, že kluci mají už 40 bodů a skoro jisté čtvrté místo, zatímco Kadaň bojovala o šanci na play-off. Je to jedna z těch domácích ztrát, která právě trochu zamrzí.

Pro první kolo play-off jste měli na výběr Králův Dvůr nebo Mukařov. Proč jste si vybrali Králův Dvůr?
Tato soutěž je opravdu velmi vyrovnaná, ale Králův Dvůr by nám mohl sedět. Hrají férově, žádné zákeřnosti. Letos jsme s nimi hráli třikrát, z toho jsme dvakrát vyhráli. Všechny zápasy ale skončily rozdílem jediného gólu. Očekávám vyrovnané zápasy a věřím, že tři vítězství urveme první my.

Jaké cíle máte před play-off? Kam chcete dojít?
Osobně bych rád Štíry viděl ve finále Národní ligy. Bude to hodně těžké, ale myslím, že tým na to má.

Po zdravotní stránce je tým před závěrečnými boji v pořádku?
Zranění nás drtí celou sezonu. Petr Žáček musel celý rok vynechat kvůli zlomenině nohy, Ondřej Havelka poprvé hrál až v prosinci, mezitím měl zdravotní problémy Michal Matějček a Lukáš Froněk, bylo toho hodně. Jen tři hráči odehráli všech 22 zápasů. Doufám, že trenér bude mít na play-off k dispozici co nejširší kádr.

Čtvrtfinálové dvojice:

Jaroměř - Čelákovice
Praha 10 - Kadaň
FBC Štíři České Budějovice - Králův Dvůr
Panthers Praha - Mukařov

Štítky FBC Štíři České Budějovice, Národní liga, florbal, play-off, Králův Dvůr, Jiří Kratochvíl, playoff, soutěž, čtvrtfinále, České Budějovice, Kadaň, Praha, Mukařov, Ondřej Havelka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři mají sílu uhrát finále, míní jejich šéf Kratochvíl. Play-off začínají doma  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.