Počasí dnes17 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Krasobruslaři Martin Bidař a Anna Dušková si při své olympijské premiéře vyjezdili čtrnácté místo

Krasobruslaři Martin Bidař z Českých Budějovic a Anna Dušková po vydařeném krátkém programu předvedli pod pěti kruhy v Koreji i povedenou volnou jízdu a v soutěži sportovních dvojic skončili při své olympijské premiéře na skvělém čtrnáctém místě.

Anna Dušková s Martinem Bidařem se tři měsíce po Aniččině operaci kolena se známkou 123,08 bodu přiblížili na jedenáct setin osobnímu rekordu z loňského vydařeného mistrovství Evropy a oproti krátkému programu si o jedno místo polepšili.

Osmnáctiletí juniorští mistři světa z roku 2016 v programu na směs hudby světoznámého Cirque du Soleil neměli úplně jisté jen výjezdy ze sólových skoků, trojitého toeloopa i kombinaci trojitého salchowa s dvojitým toeloopem ale zapsali.

Dušková na operované noze ustála i odhazovaný lutz a salchow. Už i při těchto prvcích získala jistotu. „Já měla před olympiádou problém, že při těch házených skocích jsem necítila, jak jsem vysoko nad ledem a kdy mám rozbalit ten skok do výjezdu. Ale s tréninky to přišlo samo. Už je to v pohodě,“ řekla.

Celkem navzdory tréninkovému manku nasbírali na Zimních olympijských hrách v korejském Pchjongčchangu 186,33 bodu, což bylo o 6,63 bodu více než při loňském čtrnáctém místě na mistrovství světa. „Přijeli jsme sem jen s tím, že tady budeme jen nějak existovat. A když jsme k tomu přidali dobrý výkon, tak spokojenější už moc být nemůžeme,“ uvedla Dušková.

„Je to úžasný pocit. Jsme rádi, že už je to za námi a nemusíme další den ráno vstávat,“ pousmál se Martin Bidař, odchovanec českobudějovického krasobruslení, a poukázal na nezvykle brzký začátek rychlobruslařských závodů na olympiádě. Například česká dvojice musela vstávat po páté hodině ranní, aby před jízdami stihla i brzký trénink.

Bezprostředně po své jízdě se největší české krasobruslařské naděje zařadily na druhé místo, předstihly zkušené Američany Alexu Scimecaovou-Knierimovou a Chrise Knierima. „Před jízdou nás ani nenapadlo, že bychom mohli někoho z nich porazit, ale když tam pak byly ty známky... Jsou to nejlepší body v sezoně, a když jsme viděli tabulku s pořadím, tam jsme oba koukali s vyvalenýma očima, že nejsme poslední,“ shodli se mladí čeští krasobruslaři.

Autoři | Foto Facebook Anna Dušková & Martin Bidař, Czech Figure Skating, Český olympijský tým

Štítky Bidař, Dušková, krasobruslení, olympiáda, Anna Dušková, olympijské hry, Martin Bidař, krasobruslař, premiéra, Korea, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krasobruslaři Martin Bidař a Anna Dušková si při své olympijské premiéře vyjezdili čtrnácté místo  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.