Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Šonka začal seriál v akrobatickém létání v Abú Zabí třetím místem

Martin Šonka vstoupil do seriálu Red Bull Air Race v akrobatickém létání třetím místem v Abú Zabí. Další český pilot Petr Kopfstein skončil devátý. Vyhrál Američan Michael Goulian.

Před rokem Šonka ve Spojených arabských emirátech vybojoval historické vítězství pro české barvy a zahájil boj o titul, který mu unikl až v posledním letu celé sezony. Tentokrát nestačil na Gouliana a Japonce Jošihideho Muroju, který ho v říjnu v Indianapolisu připravil o celkový triumf.

„Každé stupně vítězů jsou super. Jak jsme předpokládali, tak se tu krásně ukázalo, že startovní pole se znovu neskutečně vyrovnalo a rozdíly se smazávají. Jednoduchá a rychlá trať, jaká byla tady, tomu navíc napomáhá. Dostat se na stupně vítězů bude stále těžší a těžší,“ uvedl Šonka v tiskové zprávě.

V kvalifikaci skončil sedmý následován Kopfsteinem, kterého pak porazil v duelu o postup mezi nejlepší osmičku. V dalším kole si poradil s Francouzem Francoisem Le Votem a prošel do Final Four.

„Museli jsme řešit technické problémy. V kvalifikaci jsme zpomalili, letadlo neletělo a nedokázali jsme přijít na to proč. Navíc kvůli nové, povinné a mnohem těžší baterii máme velkou nadváhu a to je prostě značný handicap. Stejné to bylo dnes, s výkonem tedy nejsme úplně spokojení a třetí místo je asi maximum, za které jsme rádi,“ prohlásil Šonka, který za vítězným Goulianem zaostal o více než sekundu.

Další závod se koná v dubnu v Cannes.

Foto Sebastian Marko / Red Bull Content Pool | Zdroj ČTK

Štítky Martin Šonka, Red Bull Air Race, Abú Zabí, Michael Goulian, Petr Kopfstein, letecká akrobacie, Spojené arabské emiráty, Indianapolis

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šonka začal seriál v akrobatickém létání v Abú Zabí třetím místem  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.