Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Generálka v Rakousku se karatistům povedla. Jihočeši získali čtyři medaile

Bojovníci z klubu TJ Karate České Budějovice zvládli rakouskou misi na výbornou. Mladí bijci vybojovali ve velké konkurenci zlato, stříbro a dva bronzy. Byl to poslední velký turnaj před odletem do Ruska.

Turnaje Austrian Karate Championscup se zúčastnilo 684 karatistů z 23 států,“ uvedl Miroslav Hýsek, hlavní trenér TJ Karate České Budějovice. Jihočeši na turnaj vyrazili s mladou výpravou a cílem otestovat aktuální formu před odletem do ruského Soči, kde se za dva týdny uskuteční světový šampionát do 21 let.

V rakouském Hardu vybojovaly bronzovou medaili ve svých kategoriích Martina Šáchová a Klára Halodová. Stříbro pak přidala v kategorii žen U21 do 68 kilogramů Aneta Růžičková, která prohrála až ve finále s Němkou Madeleine Schroeterovou.

Vrcholem bylo získané zlato dorostenky Adély Průchové v kategorii do 47 kilogramů. Ve finále mladá Jihočeška porazila po velkém boji stříbrnou medailistku z mistrovství světa Amélii Vögelinovou ze Švýcarska 3:1.

Šampionát v Soči se koná 2. až 4. února, o týden dříve se seniorští reprezentanti z TJ Karate představí i na Světové lize K1 v Paříži.

Štítky TJ Karate České Budějovice, Miroslav Hýsek, Adéla Průchová, Aneta Růžičková, Hard, Soči, Rusko, Rakousko, mistrovství, karate, České Budějovice, Švýcarsko, Paříž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Generálka v Rakousku se karatistům povedla. Jihočeši získali čtyři medaile  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.