Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Cyklokrosař Boroš skončil na ME v Táboře sedmý

Michael Boroš skončil na mistrovství Evropy v cyklokrosu na domácí trati v Táboře sedmý. Roli obrovského favorita závodu potvrdil Nizozemec Mathieu van der Poel, druhý byl jeho krajan Lars van der Haar a na bronz dosáhl Belgičan Toon Aerts.

Mathieu van der Poel vystřelil za zlatem hned v úvodních metrech a postupně navyšoval náskok, takže v cíli si svůj triumf mohl náležitě vychutnat. Boroš se po celý závod pohyboval ve skupině pronásledovatelů vedoucího izozemského dua, za bronzem nakonec zaostal o šest vteřin.

Ta skupina byla hodně velká, možná mohla být trochu menší, aby to bylo klidnější, protože takhle to bylo docela hektické a člověk si neustále musel hlídat nějakou svoji pozici, což nebylo vůbec jednoduché. Byly tam o pozice velké boje, které stály hodně sil. Jsem ale docela spokojený, jak závod dopadl,“ řekl Boroš.

Dvaadvacetiletý Mathieu van der Poel, mezi jehož soupeře patřil ve čtyřicítce dalších závodníků i o necelé tři roky starší bratr David, potvrdil, že se mu na jihu Čech daří. V Táboře si na šampionátu v roce 2015 dojel i pro svůj první titul mistra světa v elitní kategorii.

Na evropský trůn nizozemský jezdec usedl po loňském stříbru v Pontchateau a nechal za sebou dosavadní šampiony od návratu elitní kategorie do programu mistrovství Evropy. Van der Haar triumfoval před dvěma lety v nizozemském Huijbergenu, Aerts se z prvenství radoval loni.

Nebylo to vůbec snadné. Tady v Táboře je celkově docela těžká trať, ale zároveň taková, která mi hodně sedí. Pravdou však je, že hlavně vítr ve druhé polovině závodu to dnes dělal ještě těžší,“ řekl vítězný Van der Poel.

Oba Nizozemci si užili poklidný závěr, neboť je dělilo 23 vteřin. Zato Aerts, který dojel o více než minutu za Van der Haarem, si po průjezdu cílem nemohl být v prvních chvílích jistý, že má medaili. Tak těsný totiž byl jeho souboj o bronz s krajanem Michaelem Vanthourenhoutem, jenž ulevil svému zklamání zahozením kola.

Autoři

Štítky cyklokros, mistrovství Evropy, Michael Boroš, Tábor, Toon Aerts, bronzová medaile, Lars van der Haar, Mathieu van der Poel, Evropa, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklokrosař Boroš skončil na ME v Táboře sedmý  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.