Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Cyklokrosaři věří, že na mistrovství Evropy v Táboře dosáhnou na medaile

S medailovými ambicemi dnes nastoupí čeští cyklokrosaři do závodů mistrovství Evropy na domácí trati v Táboře. Na startu jich bude celkem 36 a reprezentační trenér Petr Dlask věří, že reálné mohou být dva cenné kovy. A to přesto, že ve výběru postrádá zkušenou Kateřinu Nash, nejlepší cyklokrosařku posledních let.

V nejsledovanější mužské elitní kategorii věří kouč nejvíce Michaelu Borošovi. „Věřím, že táborští diváci ho na domácí trati hodně vyburcují a že bude schopný útočit na medaili podobně jako na loňském mistrovství Evropy,“ připomněl Dlask Borošovo vystoupení na minulém šampionátu, kdy ho z boje o medaile vyřadil defekt.

Mezi ženami Dlask spoléhá na další ostřílenou reprezentantku Pavlu Havlíkovou. Největší nadějí mužské třiadvacítky je Adam Ťoupalík, v závodě žen do 23 let pojede i obhájkyně bronzu Jana Czeczinkarová.

Starty jednotlivých kategorií jsou v 9:00 (junioři), 10:15 (ženy U23), 11:30 (muži U23), 13:00 (ženy ELITE) a 14:30 (muži ELITE).

Autoři | Foto Matěj Večeřa

Štítky cyklokros, mistrovství Evropy, Petr Dlask, Adam Ťoupalík, Kateřina Nash, Evropa, Tábor, cyklokrosař, Pavla Havlíková, Jana Czeczinkarová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklokrosaři věří, že na mistrovství Evropy v Táboře dosáhnou na medaile  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.