Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kašperská 30 nabídne krásy NP Šumava i bývalý skokanský můstek

Atraktivní trasa vedoucí z lyžařského stadionu na Churáňově do centra Národního parku Šumava i výhledy na bývalý skokanský můstek. Na to se mohou těšit všichni běžkaři, kteří vyrazí 21. - 22. ledna na závod Kašperská 30. Závodníci si mohou zajet třicetikilometrovou trasu volně i klasicky, pro rodiny s dětmi a hobby běžce je připraven desetikilometrový závod. On-line registrace na závod probíhají do 17. ledna.

Šumavou klasicky nebo volně! Závod Kašperská 30, druhá zastávka největšího domácího seriálu v běhu na lyžích SkiTour, odstartuje už o víkendu 21. - 22. ledna z Churáňova. Závod nabízí závodníkům třicetikilometrovou trasu, výběr techniky je však pouze na nich. Závodníci mohou absolvovat 30 kilometrů volně v sobotu 21. ledna a 30 kilometrů klasicky v neděli 22. ledna.

Šestý ročník Kašperské 30 jistě prověří běžkařské zkušenosti všech účastníků SkiTour. Na své si přijdou i rodiny s dětmi či začátečníci při závodě na 10 kilometrů, pro ty nejmenší jsou pak přichystány dětské závody Mini Kašperská, ve kterých si zajedou od 500 metrů po 3 kilometry.

Na všechny závodníky čeká perfektní servis. Těšit se mohou na teplé občerstvení v cíli, vyhřívanou Volkswagen Crafter šatnu a úschovnu věcí, občerstvovací stanice na trati a krásnou skleněnou pamětní medaili v cíli. Pro děti je připraven speciální program v ČEZ Energy zóně, kde si mohou zahrát spoustu her a vyhrát i malé dárky. Zajezdit si mohou kromě závodu i v Hervis Nordic fun parku s mistrem světa v běžeckém lyžování Martinem Koukalem. Ten jim ukáže, jak se dá s běžkami na nohou užít spousta legrace.

Zvýhodněné registrace na závod probíhají on-line do 17. ledna na www.ski-tour.cz, přihlásit se je možné i na místě za plnou cenu.

Tisková zpráva | Foto Pavlína Běhounková

Štítky Národní park Šumava, běh na lyžích, Šumava, Churáňov, skokanský můstek, ČEZ, Hervis, Martin Koukal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kašperská 30 nabídne krásy NP Šumava i bývalý skokanský můstek  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.