Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mladé moderní gymnastky Meteoru ovládly finále Českomoravského poháru

Možná trochu neprávem jsou na jihu Čech pod tlakem velkých sportovních klubů opomíjeny i ty menší. Svými výkony si však publicitu rozhodně zaslouží. Podobně jako moderní gymnastky TJ Meteor České Budějovice, které na začátku prosince uspěly v Břeclavi při finále Českomoravského poháru 2016.

Mladé závodnice narozené v roce 2005 bojovaly v I. kategorii pod „krycím názvem“ Madagaskar. V cestě za vytouženým prvenstvím jim stál silný tým SK MG Břeclav, který mnozí považovali za favorita. V prvním provedení sestavy ale všem vypálily rybník gymnastky z Prahy, jež měly navrch právě před Meteorem a Břeclaví.

Jenže druhé provedení se jim už nepovedlo a ke slovu se tak znovu přihlásily budějcké moderní gymnastky. Jasmine Štrbová, Magdalena Ryjáčková, Sára Mlčochová a Ilona Vavrochová sice nezískaly tolik bodů jako v první sestavě, vyrovnaly se však Břeclavi. Jelikož navíc Praha bodově velmi propadla a Břeclav měla z prvního provedení méně bodů, prvenství mířilo na jih Čech.

Českobudějovické moderní gymnastky Meteoru tak o sobě znovu daly hlasitě vědět. Nešlo sice o výraznou výhru, protože v konečném pořadí skončila Břeclav druhá o jednu desetinu bodu, ale na republikové poměry velmi cennou. 

Štítky gymnasta, Břeclav, Česko, finále, České Budějovice, Praha, Madagaskar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladé moderní gymnastky Meteoru ovládly finále Českomoravského poháru  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.