Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na lyže! Jihočeské areály otevírají své brány už v pátek

Je to potvrzené! Lyžařské areály se letos znovu otevřou už tento pátek. Začíná se na šumavském Hochfichtu, kde se jako první rozjedou lanovky a vleky. O den později spustí svůj provoz i Skiareál Lipno. Dobrým lyžařským podmínkám pomohly silné mrazy v posledních dnech.

„Letošní zahájení sezony bude stát za to. Díky několikadenním mrazivým teplotám klesající až pod – 10 °C jsme mohli vyrábět velmi kvalitní technický sníh a ve velkém objemu. Na sjezdovkách, které v pátek otevřeme, leží až 40 centimetrů sněhu,“ říká Gerald Paschinger, jednatel skiareálu Hochficht.

Na Hochfichtu se určitě sklouznete na dvoukilometrové sjezdovce Standartabfahrt s čtyřsetmetrovým převýšením, ti menší se zase vyřádí v dětském parku. Lyžovat půjde od 8:30 do 16 hodin. „Jelikož jsou sněžná děla neustále v provozu a ve čtvrtek má navíc sněžit, je možné, že na víkend otevřeme další sjezdovky,“ doplňuje Paschinger.

Jedna z nejoblíbenějších českých lyžařských destinací, Skiareál Lipno, otevře své brány v sobotu. Konkrétně sjezdovky Jezerní, Spojovací a Dámská, kde leží téměř čtyřicet centimetrů sněhu. „Minulou sezonu jsme na Lipně odstartovali 5. ledna, o rok předtím jsme začínali 29. prosince. Nyní nám počasí přeje a vyplatily se i předsezónní investice do zasněžovacího systému. Od neděle vyrobil přes 80 tisíc kubíků sněhu a na perfektně připravených tratích o délce přes tři kilometry si tak návštěvníci užijí až čtyřiceticentimetrovou pokrývku,“ pochvaluje si ředitel Skiareálu Lipno Petr Dušek.

Na Lipně si užijí radovánek rovněž děti. Ve Fox Parku je přivítá sám lišák Fox a připraví pro ně nejrůznější animační programy. „Chceme, aby první lyžařský víkend byl začátkem úchvatné sezony, kterou si zapamatují všichni hosté Lipenska,“ přeje si Dušek. 

Foto Hochficht

Štítky Vodní nádrž Lipno, Hochficht, sjezdovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na lyže! Jihočeské areály otevírají své brány už v pátek  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.