Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Lipně a na Zadově začali zasněžovat sjezdovky

Větší horská střediska v Jihočeském kraji začala v těchto dnech zasněžovat sjezdovky. Pokud vydrží i v následujících dnech stejné počasí, areály by mohly zahájit provoz o víkendu. Týká se to například komplexu v Lipně nad Vltavou, na Zadově, nebo sjezdovky na Kvildě. Znamená to, že by provoz začal v porovnání s minulou sezonou přibližně o měsíc dříve.

Na Zadově i na Lipně provozovatelé spustili sněžná děla minulou neděli. „Počasí nám celkem přeje, hlavně v noci byly teploty ideální, měli jsme minus čtyři stupně. Dopoledne se trochu oteplilo, ale i tak zatím stále zasněžujeme,“ řekl ředitel společnosti Lipnoservis Petr Dušek. Oficiální zahájení sezony areál plánuje na 17. prosince. „Pokud ale vydrží počasí a dovolí nám stále zasněžovat, mohli bychom vše spustit už tuto sobotu,“ řekl Dušek.

Ke stejnému termínu vzhlížejí i na Zadově. „Zatím se bavíme hypoteticky, jelikož nevíme, jak to bude s počasím. Ale když se nějak zásadně neoteplí, tak bychom mohli spustit lanovky v sobotu,“ řekl ředitel střediska Luděk Sáska. Dodal, že stejný den by chtěli zahájit sezonu i na Kvildě, která je součástí zadovského areálu.

Sáska uvedl, že první prosincový víkend bývá standardním termínem, kdy se začíná lyžovat. „Výrazně jinak to bylo ale při minulé sezoně, kdy jsme zahajovali až 4. ledna. Celý prosinec bylo teplo a na Štědrý den lidé jezdili na kole místo toho, aby lyžovali,“ uvedl. Podobně hovořil i Dušek. „Minulou sezonu jsme na Lipně odstartovali 5. ledna, o rok předtím jsme začínali 29. prosince. Poslední dva roky proto byly v tomto směru dost netypické,“ řekl.

Foto Facebook Skiareál Lipno | Zdroj ČTK

Štítky Zadov, sjezdovka, Vodní nádrž Lipno, Kvilda, Jihočeský kraj, Lipno nad Vltavou, Štědrý den

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Lipně a na Zadově začali zasněžovat sjezdovky  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.