Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Galavečer Pardál Gladiators Night opět bavil budějcké publikum

Další podařený galavečer bojových sportů se uskutečnil v Kulturním domě Gerbera. Pardál Gladiators Night přitáhl více jak tisíc lidí a zápasníci jim předvedli skvělou show. Hlavní hvězdou se stal nakonec Jihočech Josef Talafous, který ovládl pyramidu SuperLigy Series.

Celý program odstartovala sportovní exhibice přípravky dětí od tří let z českobudějovického Gladiators Gym. V rámci předprogramu se v prvním zápase představil budějcký Jaroslav Dubský a Jan Šelbický z Teplic. Domácí publikum ale nemělo příliš důvodu k radosti. Šelbický zvítězil 3:0 na body. To byla kategorie do 63,5 kilogramů.

Také v dalším utkání se představil domácí borec. V kategorii do 91 kilogramů proti sobě nastoupili Tomáš Hůlka a teplický Jakub Kocman. Zde to byla jasná záležitost borce z Gladiators Gym. Hůlka vyhrál 3:0.

Od 19 hodin přišel na řadu hlavní program. A v prvním zápase podle pravidel WFCA se v ringu proti sobě postavili Jan Korčák z Gladiators Gym a Tomáš Raška z Muaythai Olomouc. Ve vyrovnaném duelu se rozhodčí nakonec přiklonili na stranu domácího borce a přisoudili mu vítězství v poměru 2:1.

Další českobudějovický zápasník se představil až ve druhém semifinále pyramidy. Josef Talafous zničil 3:0 na body Tomáše Kučáka z X Gym Praha a postoupil do finále. Z prvního semifinále postoupil Jan Šindelář po souboji se Slovákem Richardem Le Gendou.

Diváci se dočkali také MMA zápasu. Domácí Marek Hůlka porazil na škrcení Petra Bartoňka a diváci v Gerbeře šíleli.

Dlouho očekávaný duel přišel v následujících minutách. Českobudějovická oblíbenkyně Eliška Pelechová se postavila Slovence Lucii Szabové. Pelechové se však nedařilo podle představ a rozhodčí přiřkli vítězství Szabové v poměru 2:1. „Soupeřka byla lepší v klinčích. Byla těžší. Ale celkově jsem se v zápase cítila dobře. Výrok rozhodčích mě trošku překvapil, ale s tím nic neudělám. Chtěla bych pochválit atmosféru. Ta je v Gerbeře vždycky skvělá. Ačkoliv jsem byla ještě pomlácená a pokopaná ze zápasů v Chorvatsku, tak bych nikdy neodmítla v Gerbeře bojovat. Chtěla bych ale poděkovat rodičům, trenérům a sponzorům za podporu. Bez nich by to nešlo,“ prozradila po zápase smutná Eliška Pelechová.

Po něžnějším pohlaví přišli na řadu opět muži. V MMA duelech nastoupil nejprve David Velíšek z Českých Budějovic a Vojtěch Veselovský z Karlových Varů. Druhý jmenovaný ale škrcením zvítězil. Po nich nastoupil Daniel Pelech reprezentující Gladiators Gym České Budějovice a Václav Šťastný z Gauner club Jihlava. Ani zde se domácímu borci nedařilo a po páce na ruku odešel z ringu poražen.

Další domácí zápasník přišel na řadu v zápase následujícím. Podle pravidel muaythai bojoval Jan Lukš s Matějem Kozubovským, který byl úspěšnější, a rozhodčí ho označili za jasného vítěze.

Vrchol celého galavečera přišel v následujícím zápase. Finále pyramidy mezi Josefem Talafousem a Richardem Le Gendou, který nahradil zraněného Šindeláře. V prvních dvou kolech měl domácí bijec navrch, ale ve třetím už mu docházely síly. Totéž by se ale dalo říci o slovenském borci. Rozhodčí nakonec přiřknuli vítězství budějckému Talafousovi v poměru 2:1. „Jsem nadšený, že to vyšlo. Po celý večer jsem měl obrovskou touhu zvítězit. Čekal jsem, doufal jsem a věřil jsem si, že to tady můžu vyhrát. Ani pro mě nebyl problém, že jsem ne finále nastoupil proti někomu jinému, než jsem měl. Každý soupeř je nevyzpytatelný. Měl jsem štěstí, ale zároveň se ukázalo, že jsem byl výborně připravený. Hlavní příčina proč jsem vyhrál, byla atmosféra. Když jsem slyšel svoje jméno, všichni tu mé jméno skandovali, tak jsem ani nemohl prohrát. Byl to neuvěřitelný pocit. Z 90 procent jsem vyhrál díky lidem. I když už mi ve třetím kole docházely síly, tak se to nakonec povedlo a já jsem neuvěřitelně šťastný,“ sdělil své pocity po zápase nadšený Josef Talafous.

V posledním duelu se představil Vlastimil Bařinka z Gladiators Gym České Budějovice a Kevin Mihalik z Hanuman Gym Bratislava. V kategorii do 71 kilogramů podle pravidel muaythai se nakonec radoval Bařinka po vítězství 2:1.

„Celá akce měla velký spád a skvělou organizaci. Velký dík patří hlavnímu organizátorovi Lukáši Ašenbrylovi,“ byl spokojený s průběhem akce promotér akce Michal Novák.

Štítky finále, České Budějovice, Jan Šindelář, Vlastimil Bařinka, Jaroslav Dubský, Tomáš Raška, Teplice, Michal Novák, Chorvatsko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Galavečer Pardál Gladiators Night opět bavil budějcké publikum  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.