Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

SERIÁL O MISTROVSTVÍ SVĚTA V KARATE 4: Halodová prohrála s Makedonkou a do repasáže se těsně nedostala

Veronika Halodová z TJ Karate České Budějovice reprezentovala Českou republiku na nedávném mistrovství světa v kategorii kumite žen do 55 kilogramů. Jihočeška prohrála v prvním kole s Makedonkou 0:4.

1. DÍL: Šampionát zakončily karatistky z TJ Karate soutěží týmů. Vypadly s Íránem
2. DÍL: Mikula vedl a mohl rozhodnout. O postup přišel svými chybami
3. DÍL: Crhonková útočila v divokém zápase na třetí kolo

Všechny body Halodová inkasovala po jednobodových úderech cuki (úder rukou na hlavu nebo trup). Ve dvouminutovém zápase se Simonou Záborskou z Makedonie dokázala držet nerozhodný stav 48 sekund. Pak poprvé inkasovala, když si nepokryla hlavu – 0:1.

Zápas se nevyvíjel podle mých představ. Problém byl ale jen v mé hlavě, protože jsem byla zbytečně moc stažená. Nedokázala jsem svým technikám věřit, ale beru to jako obrovskou zkušenost,“ uvedla Halodová po turnaji, který se konal v rakouském Linci.

Bojovnice z TJ Karate České Budějovice musela při nepříznivém stavu začít riskovat. A toho soupeřka dokonale využila. Při pokusu o srovnání inkasovala Halodová podruhé 27 sekund před koncem zápasu – 0:2. Česká reprezentantka musela rychle něco vymyslet, aby Makedonku potrápila. „Osobně jsem se s ní ještě neprala, ale na turnajích jsem jí už viděla. Vím, že letos má úspěchy na mezinárodních turnajích. Nemyslím si, že by mě vyloženě přejela. Spíš využila mých chyb.

Třetí a čtvrtý bod přidala Záborská v závěru zápasu opět při pokusu Halodové o atak. Odnusula ji tedy do role čekatelky, zda se probojuje do repasáže. Tu by jí zajistil jedině postup Makedonky do finále. Ve druhém kole porazila Záborská těsně 1:0 Ilahu Gasimovou z Ázerbájdžánu, ve třetím kole vyřadila Američanku Brandi Robinsonovou 3:0. Stopku ji ale vystavila ve čtvrtfinále Jefry Krishnan Syakilla Salniová z Malajsie. Po remíze 0:0 rozhodli o postupu Salniové praporky rozhodčích.

I přes prohru jsem si ale turnaj užila a byla to pro mě velká zkušenost. Pokusím se z toho poučit a v tréninku pracovat na dalších věcech. Věřím, že jsem nezískala nominaci na vrcholnou akci naposledy,“ dodala Halodová.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky TJ Karate, České Budějovice, Lucie Veithová, Adriana Crhonková, Veronika Halodová, Miroslav Hýsek, Linec, mistrovství světa, karate, Česko, Írán, Severní Makedonie, Ázerbájdžán, Malajsie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SERIÁL O MISTROVSTVÍ SVĚTA V KARATE 4: Halodová prohrála s Makedonkou a do repasáže se těsně nedostala  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.