Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Budějčák Martin Bidař vybojoval s Annou Duškovou při seniorském debutu zlato

Byl to debut v seniorské kategorii jako hrom. Juniorští mistři světa Martin Bidař a Anna Dušková uspěli na závodech ve francouzském Nice. Ve sportovních dvojicích nenašli konkurenci a radovali se z prvního místa.

Coupe de Nice, jak zní oficiální název závodu, byl pro dvojici Dušková-Bidař prvním seniorským závodem a k překvapení všech si došli až pro nejcennější medaili. Se ziskem 160,32 bodů skončili před dvojicí Zieglerová-Kiefer o necelých deset bodů. „Je to docela dobré, na to, že to byl náš první seniorský závod. Nejeli jsme do Nice s žádnými extra ambicemi. Spíše si to pouze zkusit,“ prozradil budějcký rodák Martin Bidař.

Závod však neprobíhal podle představ. „Udělali jsme tam několik chyb. V obou jízdách. Nebylo to však nic závažného. Ve volné jízdě jsme udělali všechny zvedačky. S tím jsme byli nejvíce spokojení,“ řekl k závodu Bidař.

„Přišlo několik gratulací, ale nebyl to pro nás extra důležitý závod. Konkurence nebyla až taková, ale zlato se samozřejmě počítá,“ dodal. Závodu se zúčastnilo nakonec sedm párů.

Další závody čekají českou sportovní dvojici až v prosinci, kdy pojedou finále Grand Prix. To však bude v juniorské kategorii. Ještě větší však bude seniorské mistrovství Evropy v Ostravě, které se uskuteční od 25. do 29. ledna 2017. „Na to se budeme hodně připravovat,“ uzavřel Bidař. Poté se ještě vydají do finských Helsinek na seniorské mistrovství světa, které bude zároveň kvalifikací na olympijské hry.

Autoři

Štítky Martin Bidař, Anna Dušková, Nice, olympijské hry, zlatá medaile, Grand Prix, Evropa, Helsinky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějčák Martin Bidař vybojoval s Annou Duškovou při seniorském debutu zlato  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.